Europas mest økonomiske bil

Utfordringen var: Hvor langt kommer du for 30 euro? Denne kom lengst.

PS Fiat Panda ovenfra
PS Fiat Panda ovenfra

ADAC er det tyske svaret på vår hjemlige bilorganisasjon NAF - og i kjent tysk stil mangler det ikke på grundighet når de tester biler.

Nå har de tatt for seg 241 (!) bilmodeller fra produsenter fra alle verdenshjørner. Alt fra toseters mikrobiler, til sporstbiler og digre SUV-er. Og alle har gått gjennom den samme testen: Hvor langt kommer de med drivstoff for 30 euro (rundt 250 kroner) på tanken?

724 kilometer

Svenske Teknikens Värld refererer testen på sine nettsider og kan fortelle at vinneren av det hele er Fiat Panda Natural Power. Med gassdrift klarer den lille Fiaten imponerende 724 kilometer for pengene.

Beste dieselbil ble VW Golf 1,6 TDI BlueMotion som klarte 610 kilometer. Diesel er forresten ikke nødvendigvis spesielt økonomisk. Det beviser dieselbilen som kom kortest: Nemlig Land Rover Discovery 3,0 TDV6. Den klarte ikke mer enn 239 kilometer.

Dette er firehjulstrekkeren med lavest forbruk

Tørst hybrid

En eneste etanolbil var med i testen: Saab 9-3 SportCombi 2,0T BioPower. Den klarte bare 279 km før det var tomt for blandingen etanol/bensin.

Hybrid er heller ikke nødvendigvis det mest økonomiske, hvis noen trodde det. BMW X6 ActiveHybrid klarte ikke mer enn 171 kilometer. Det er for sikkerhets skyld ti kilometer mindre enn bilen med største slagvolum, nemlig Corvette C6.

LES OGSÅ: Bilen din bruker mye mer enn den skal

Illustrasjonsfoto.  (Foto: STAN HONDA/AFP)
Illustrasjonsfoto. (Foto: STAN HONDA/AFP)