Nye Mercedes Citan bygger på Renault Kangoo. Men mens både Mercedes og Renault er kjent for å gjøre det bra når personbilene deres tester, går det langt dårligere med Citan.  (Foto: Euro NCAP)
Nye Mercedes Citan bygger på Renault Kangoo. Men mens både Mercedes og Renault er kjent for å gjøre det bra når personbilene deres tester, går det langt dårligere med Citan. (Foto: Euro NCAP)

Euro NCAP: Mercedes skuffer i krasjtest

Nye Citan får bare tre av fem mulige stjerner.

En varebil er ikke bare et fremkomstmiddel. For veldig mange er det også en arbeidsplass – og slik sett skulle man tro at kollisjonssikkerhet var ekstra viktig i denne bilklassen.

Slik er det dessverre ikke. Varebiler har generelt kommet dårlig ut av det i kollisjonstester og nå har vi akkurat fått et nytt testresultat som underbygger dette.

Del med Facebook-vennene dine

Svakere enn personbil

Det europeiske krasjtest-instituttet Euro NCAP har akkurat kjørt nye Mercedes-Benz Citan gjennom sitt meget omfattende program.

Og der en ny personbil fra Mercedes nesten garantert ville fått toppscore og fem stjerner, nøyer Citan seg med bare tre.

Her kan du sjekke hvor sikker din bil er:

Renault-samarbeid

Bilen er for øvrig resultat av et samarbeidsprosjekt med Renault, også de har generelt svært gode resultater når det gjelder kræsjtest av personbiler. Citan bygger på deres mangeårige varebilsuksess Kangoo.

Mercedesen kommer i flere versjoner – også i personbilutgave.

Nytt krasjtest-resultat fra Euro NCAP er akkurat ute - denne gangen gjelder det Mercedes Citan. (Foto: Euro NCAP)
Nytt krasjtest-resultat fra Euro NCAP er akkurat ute - denne gangen gjelder det Mercedes Citan. (Foto: Euro NCAP)

Les mer om Citan – klikk her:

Imponerer ikke

Hos Euro NCAP får Citan særlig dårlig score på grunn av manglende sikkerhetsutstyr. Her oppnår den bare 33 prosent.

Bilen imponerer heller ikke på beskyttelse av fotgjengere. Støtfangeren får godkjent, men panseret gir dårlig beskyttelse. I denne kategorien ender Citan på 56 prosent.

Side-airbagene

Litt bedre går det på beskyttelse av barn, 69 prosent.

Fører og forsetepassasjer er godt beskyttet ved frontkollisjon. Men Euro NCAP trekker for at side-airbagene ikke ble utløst helt som de skulle. Det ble også en åpning mellom B-stolpen og framre del av skyvedøren etter kollisjonen, noe man frykter kunne forårsake skader.

Topp 10: Dette er de beste varebilene

En fikk toppscore

Totalt sett blir det da 74 prosent på dette punktet. Citan ender dermed opp med bare tre stjerner.

Da Euro NCAP sent i 2012 kjørte en rekke nyttekjøretøyer gjennom sine tester, var det også der jevnt over nedslående resultater. Men en nykommer gjorde det da skarpt – og klarte maksscore med fem stjerner.

Klikk her for å lese hvilken bil det er