Slik ser nykommeren Toyota RAV4 ut etter å ha vært gjennom frontkollisjons testen. Den og tre andre bilene som nå har blitt testet får alle fem stjerner   som er toppscore.
Slik ser nykommeren Toyota RAV4 ut etter å ha vært gjennom frontkollisjons testen. Den og tre andre bilene som nå har blitt testet får alle fem stjerner som er toppscore.

Euro NCAP: De får toppscore i ny krasjtest

Fire nye biler har vært gjennom testen.

Det europeiske krasjtest-instituttet Euro NCAP har akkurat sluppet ut nye testresultater.

Denne gangen har fire nye bilmodeller vært gjennom deres meget omfattende program. To Toyotaer, Auris og RAV4, Skoda Octavia og Renault ZOE. Og denne gangen var det ikke noen overraskelser, alle fire fikk toppscore som er fem stjerner.

Del med Facebook-vennene dine

Ny SUV

Norges-aktuelle RAV4 får 89 prosent på beskyttelse av voksne. På beskyttelse av barn er tallet 82 – mens fotgjengerbeskyttelsen endte på 66 prosent.

På sikkerhetsutstyr får Toyota-SUVen 66 prosent.

Spennende nykommer – her skal konkurrentene få kjørt seg!

Sterk nykommer

Auris er hakket bedre på beskyttelse av voksne, her scorer den 92 prosent. Også beskyttelse av barn er meget bra, 84 prosent.

Tallet for fotgjengerbeskyttelse er for Auris 68 prosent, mens den får samme score som RAV4 på sikkerhetsutstyr, 66 prosent.

LES OGSÅ: Dette er ingen sikker bil

Sikkerhetsutstyr

Renault har sterke tradisjoner på sikkerhet og heller ikke ZOE skuffer på det området. 89 prosent er poengsummen for beskyttelse av voksne, på beskyttelse av barn får den 80 prosent.

Fotgjengerbeskyttelsen ender på 66 prosent, mens ZOE gjør det ekstra bra på sikkerhetsutstyr, hele 85 prosent.

Skryt til Skoda

Nykommeren Skoda Octavia har også ting på stell når det gjelder sikkerhet. Den gjør det best av disse fire på beskyttelse av voksne, hele 93 prosent.

Beskyttelse av barn ender på 86 prosent – mens den på punktene for fotgjengere og sikkerhetsutstyr oppnår henholdsvis 82 og 66 prosent.

Skodaen får også skryt av Euro NCAP for å kunne tilby mye avansert sikkerhetsutstyr.

LES OGSÅ: Slik kan du sjekke hvor sikker din bil er