Politiet, skatteetaten og Arbeidstilsynet kom på besøk   og da var det plutselig ingen arbeidere igjen som kunne holde åpent ved to av bedriftene. (Foto: Scanpix/montasje)
Politiet, skatteetaten og Arbeidstilsynet kom på besøk og da var det plutselig ingen arbeidere igjen som kunne holde åpent ved to av bedriftene. (Foto: Scanpix/montasje)

Etter kontrollen var det ikke flere arbeidere igjen ...

Er prisen oppsiktsvekkende lav, er ting antakelig ikke etter boka.

Ullensaker lensmannskontor slo sammen med Skatt Øst og arbeidstilsynet til mot de mange bilhåndvask- og dekkskift-bedriftene i kommunen. Det skriver Romerikes Blad.

– Dette er en næring som erfaringsmessig ruster opp staben i sesongskiftene. Derfor ønsket vi å sjekke arbeidsvilkårene og hvordan bedriftene ble drevet, sier politiførstebetjent Karin Borgenvik ved Ullensaker lensmannskontor.

– Foruroligende

Ved to av de kontrollerte bedriftene var det til slutt ikke arbeidere igjen etter at skatteetatene, Arbeidstilsynet og politiet utlendingsenhet hadde sagt sitt.

– Det er foruroligende at så mange jobber uten kontrakt, uten å ha oppholdstillatelse. Vi har opprettet flere saker mot bedriftseiere og fire arbeidere er anmeldt for å jobbe uten arbeidstillatelse, sier Borgenvik.

Hun forteller at Ullensaker-politiet vil fortsette å holde øye med næringen. Politiet ønsker ikke å opplyse hvor mange bedrifter de besøkte mandag.

– Spør om kvittering

Politiførstebetjenten ønsker også å be bilister være oppmerksomme når de får skiftet dekk og vasket bilen for hånd.

– Er prisen oppsiktsvekkende lav, så har det antakelig sitt utspring i at ting ikke er helt etter boka. Spør gjerne om å få betale med bankkort og be om kvittering, råder førstebetjent Borgenvik.

Hun forteller at arbeidsvilkårene ofte er dårlig ved bedriftene, og at billig arbeidskraft utnyttes flere steder.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no – her:

SE OGSÅ: Hun vasker med høytrykksspyler – innvendig!