Er dette verdens mest harry SUV?

Ny verstingversjon av bilen som nekter å dø.

PS Gwagen
PS Gwagen

Den har vært på markedet siden slutten av 70-tallet og har opplevd litt av en karriere: Alt fra nyttig militærkjøretøy - til å være det hotteste du kunne kjøre rundt i hvis du var nyrik børsjapp på slutten av 80-tallet. Og innimellom har den både vært solid arbeidsbil for håndtverkere - og vise-seg-fram-bil for amerikanske rappere.

Her er den foreløpig siste inkarnasjonen av Mercedes-Benz Geländewagen: Nemlig Väth G55 AMG. Det er det tyske tuningfirmaet Väth som har gått lettere amok her - og laget en bil som scorer svært høyt på harry-SUV-parametrene.

Senket bilen

G 55 AMG er ikke akkurat puslete greier i utgangspunktet og når Väth er ferdig, yter bilen hele 680 hk og har mer dreiemoment enn et gjennomsnittlig godstog.

Terrengkjøring bør du sannsynligvis holde deg laaangt unna. Väth har nemlig senket bilen og dessuten satt på 22-tommere med høy blingfaktor.

Denne Geländewagenen skal gjøre tjeneste for de kongelige

Imponerende toppfart

Her er det også sportsdempere og digre bremser - noe som kan komme godt med. Nå har nemlig bilen med design som en murstein toppfart på ganske imponerende 265 km/t.

Väth har dratt til med diverse styling og LED-lys - alt innpakket i en streng sort/hvitt-kombinasjon. Og resultatet er mildt sagt ruvende.

Les mer om Geländewagen i Brooms nybilguide her

Skille deg ut

Innvendig er mye karbon, i kombinasjon med skinn og spesielt ratt i alcantara.

Fikk du lyst på den? Da er det i alle fall ingen tvil om at du kommer til å skille deg ut i nabolaget. Bedre kandidat til tittelen "verdens mest harry SUV" er det lenge siden vi har sett.

Lyst på en penere og mindre Mercedes-SUV? Les mer her

PS-GWagen-2
PS-GWagen-2