Er dette tidenes prisøkning på en bruktbil?

Du vil ikke tro hva de forlanger for spesialmodellen.

Lamborghini Veneno Roadster kostet ikke småpenger om du fikk kjøpe den ny. Men på bruktmarkedet er prisen, bare noen måneder senere, blitt langt høyere likevel ...
Lamborghini Veneno Roadster kostet ikke småpenger om du fikk kjøpe den ny. Men på bruktmarkedet er prisen, bare noen måneder senere, blitt langt høyere likevel ...

I konkurransen om å ha verdens dyreste bil, stiller Lamborghini ganske sterkt med sin Veneno Roadster.

Dette er en bil som i utgangspunktet koster 3,3 millioner Euro - tilsvarende drøyt 27 millioner norske kroner. Dette er naturligvis FØR norske avgifter er tatt med i beregningene. Skal du ha norske skilt på denne, må du nok regne med et beløp tilsvarende nasjonalbudsjettet i Bulgaria.

Men ikke nok med det. En forhandler i Tyskland har nemlig fått tak i et brukt eksemplar av denne svært eksklusive bilen. Og de syntes åpenbart at nybilprisen var alt for lav, og har dermed hevet den ytterligere noe hakk...

Les også: Skal levere pizza med Lambo - snakk om fast food!

12 millioner kroner dyrere

Prisantydningen i annonsen som nå ligger på mobile.de er på svimlende 4.789.915 Euro - tilsvarende 39.227.345 kroner! Igjen, husk at avgifter kommer i tillegg ...

Det ble laget to modeller av samme bil for å markere den italienske bilprodusentens 50-årsjubileum - Veneno og Veneno Roadster. Eneste forskjell mellom de to, er at Roadsteren er uten tak. 

Lamborghini er kjent for sitt utagerende utseende - og på disse modellen har designerne fått lov til å spa på med det de har av effekter, spoilere og vinger. 

Les også: Dette hadde vært noe for UP

Kjapp nok

Men ytelsene er ikke verst de heller. For her er det dyttet inn en V12-er med 750 hk. Det sørger for at bilen makter en toppfart på 354 km/t - og det tar bare 2,9 sekunder å akselerere fra stillestående til 100 km/t.

Bare ni slike biler ble bygget - og vår mening er at rødt er det som passer bilen best. 

Veneno, altså coupen, er bare bygget i tre eksemplarer, mens det ble produsert "hele" ni stykker av roadsteren.

Les mer om Veneno med tak her 

Betenkelig

Litt betenkelig er det at det ikke nevnes noe om kilometerstand i annonsen. Og det er heller ikke brukt bilder av den aktuelle bilen som selges, men i stedet bilder fra et bilshow der bilen ble vist fram.

Likevel mener den amerikanske nettsiden Motorauthority at det er snakk om en legitim annonse og altså en reell mulighet til å bli eier av det som allerede, bare et knapt år etter introduseringen, er et samlerobjekt.

Kanskje vil prisene bare stige ytterligere i årene som kommer? 

Se video: Dette er kjøring det lukter svidd av