Er dette starten på Opel-comebacket?

GI DIN STEMME: Disse to kjemper om å bli Årets bil.

Fotomontasje: Vidar Gulliksen.
Fotomontasje: Vidar Gulliksen.

2010 nærmer seg slutten - og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler.

Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets bil 2010.

Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt - og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2010

Dagens kandidater: Opel Astra og Meriva

Opel sliter blytungt her hjemme og selv ikke en Årets bil som attpåtil har fått veldig bra kritikker har vært nok til å snu det. Insignia er en stor salgssuksess, men ikke i Norge.

Nå setter Opel-folket sin lit til to helt nye modeller, med velkjente navn. Spørsmålet er om dette kan bli starten på bedre tider for et merke med lange og rike tradisjoner.

Astra er her i helt ny generasjon i år. Vi har selvfølgelig testet den - og ble både imponert og litt overrasket:

"Det høres kanskje litt rart ut, men jeg føler at Astra krever litt tilvenning. Jeg opplever den nærmest som ”grei nok ” men litt kjønnsløs til å begynne med. Og den måtte ”modnes litt” før jeg ble skikkelig glad i den. Men det ble jeg. Det er slutt på den tiden da Opel var for gråhårede menn med hatt, og med en tilhenger med en sekk ved på bakpå bilen."

Kvantesprang

Designmessig har Astra mye til felles med Insignia. Den har fått skryt for utseendet og bør kunne matche konkurrentene også på dette området. Her er mer fra vår konklusjon:

Nye Astra kjører bra, den ser bra ut, motoriseringen i vår testbil er ”riktig”, og skulle den ikke være riktig for deg finnes det massevis andre varianter å velge i. Du finner garantert en som passer for deg og dine.

Opel har tatt et kvantesprang med denne bilen, og den er absolutt en verdig utfordrer i klassen – og akkurat det er en stund siden sist. Så bilen er absolutt god nok, om de lykkes er opp til importør og forhandlere.

Klikk her for å lese hele Astra-testen.

Tør satse annerledes

Meriva er en liten flerbruksbil, bygget på minstemann Corsa, men med imponerende god innvendig plass. Årets utgave er andre generasjon, og her viser Opel at de tør å satse annerledes for å skille seg ut.

Bilen er nemlig utstyrt med en helt spesiell dørløsning. De to bakdørene åpner - nettopp - bakover. Dermed får du ekstra grei adkomst til baksetet. Dessverre er det fortsatt en stolpe mellom for- og bakdørene, så i praksis utgjør ikke dette så veldig stor forskjell i forhold til konvensjonell dørløsning.

Særegent design

Opel har utnyttet plassen effektivt, og selv om dette neppe er bilen for småbarnsfamilier med stort plassbehov, vil Meriva i praksis dekke de flestes behov for plass til passasjerer og bagasje. Designet er særegent og følges også opp innvendig, blant annet av en diger midtkonsoll.

Mange praktiske løsninger i interiøret trekker også opp. Dette er i det hele tatt en kjempekurant liten flerbruker - dessverre ser vi ikke veldig mange av dem i trafikken her hjemme.

Meriva er med på denne svært eksklusive Topp 10-lista:

Nå kan du gi din stemme til bilen du fortjener å bli Årets bil 2010. Under finner du finalistene:

LES OGSÅ: - Hvorfor gjør Opel det så dårlig i Norge?