Er dette Norges minst kjørte bruktbil?

Den lille Datsunen har kun kjørt 34 000 km - på 33 år!

Bakfra
Bakfra

At man kan kjøpe en bruktbil hos en merkeforhandler som har gått bare 34 000 kilometer er ikke uvanlig. Men at den samme bilen er - hold deg fast – 33 år gammel er mildt sagt uvanlig!

Det er tilfellet med denne Nissan, ehh... unnskyld Datsun Cherryen.

Bilen har i følge salgssjefen hos Brennes Auto i Sarpsborg også en ganske uvanlig historie. Og det er vel få biler i dette landet som har hatt et så bedagelig liv som nettopp denne.

For å se hele annonsen, klikk her:

Unik historie:

Forfra
Forfra

- Da bilens første eier en eldre dame døde, ble bilen kjøpt opp av Nissan-importøren og satt på lager. I en container. Der stodden i mange, mange år. Men fikk komme ut og lufte seg av og til.

- Under containerr-årene fikk den også full antirustbehandling et par ganger. Og er derfor helt rustfri den dag i dag. Og biler fra denne tiden rustet jo litt, mimrer salgssjefen – som for øvrig heter Tore - og som har solgt Datsun og Nissan helt siden 1976.

- Bilen har de siste årene inngått i en privat bilsamling, eller museum om du vil. Dette er nå avviklet og derfor selges bilen nå, forteller han videre.

- Så denne er i tipp topp stand, fortsatt?

Er dette framtidens Nissan-slager?


Trenger en service

interiør
interiør

- Etter å ha stått i så mange år så er det nok på sin plass med et ettersyn. Og til uka skal den få ”full strekk” med lakkrens og polering. Den ble dessverre stående ute for oss i vinter så lakken er litt patinert, forteller han med tydelig dårlig samvittighet.

- Men alt i alt er dette en helt unik og helt original bil, avslutter Tore som også røper at den aller første ny-bilen han solgte i 1976 var nettopp en Cherry, dog av den litt mindre A100 typen.

Så er du på utkikk etter en litt uvanlig veteranbil, er dette slett ikke noe dårlig kjøp. Og prisen på 25 000 kroner bør heller ikke skremme bort noen.

70-talls retro

Du blir da eier av en liten, sjarmerende tre-dørs coupe med 1200-motor. Den prøver liksom å se litt ut som en Mustang, men får det ikke heeelt til. Den er rett og slett både for kort, for høy og for smal.

Nå for tiden er det populært med interiør i del-skinn, men i Cherryen må du nøye deg med del-skai, tynt bakkelitt-ratt og firkantede instrumentklokker. 70-talls-retro så det holder med andre ord. Og den sennepsgule lakken - som var en veldig vanlig farge på disse - kroner verket!

Etter et langt liv i dvale hadde det vært hyggelig å se den på veien igjen – det er en stund siden sist jeg så en slik.

Alt du må vite om brukt Nissan finner du her:

siden (Foto: Privat)
siden (Foto: Privat)