Er dette den mest harry SUV-en?

Diskusjonen går høyt på Broom-forumet. Hva mener du?

Terrengegenskapene på dagens Range Rover Sport overgår det meste du kan velge blant i SUV segmentet. Etter åtte år takker modellen nå for seg.
Terrengegenskapene på dagens Range Rover Sport overgår det meste du kan velge blant i SUV segmentet. Etter åtte år takker modellen nå for seg.

Få biltyper er mer elsket og hatet enn SUV-ene. Det ser vi igjen på debatten som akkurat nå går høyt på Broom-forumet.

Nå er spørsmålet hvilken SUV som er aller mest harry. Og som du kan lese under - det er det delte meninger om!

Innlegget som startet det hele kom fra Tommen:

Tommen

Er dere klare for en liten debatt her på Broom?

Jeg og en kompis har akkurat snakket om dette i lunsjen etter at jeg nesten ble torpedert av en BMW X5 med ett stykk vestkantdame bak rattet på vei til jobben i dag. Hun har iallfall ikke hørt om vikeplikt fra høyre!

Hva er den mest harry SUVen? Forrige X5 er en god kandidat men min favoritt er Range Rover Sport. I motsetning til alt annet fra Land Rover og Range Rover kjøres den av folk som ikke har peiling på merket og som er null entusiaster. De skal bare vise seg fram og nå som den har blitt noen år og har ramlet på bruktmarkedet er det bare de som vil vise seg fram men som ikke har veldig mye penger som kjører den. Treg og tørst bil og kvaliteten er som vi alle vet skummel.

Andre synspunkter?

Gjest

Interessant problemstilling, gutter.

Jeg er ikke i tvil – den hårete Range Rover Sport er blitt den mest harry hyttetralla de siste årene. Den var råpop da den kom – men plutselig var det slutt. Noe bruktprisene viser tydelig. Ellers finnes det mye rart i SUV-verden – og Audi Q7 er vel ikke akkurat stuerein den heller. Skikkelig hårete og fæl!

Nei, da er det noe annet med litt mindre statusjagende modeller som Tiguan eller noe ...

LES OGSÅ: Nå har Range Rover Sport blitt billig:

trond67

Hummer 2 står øverst på min harryliste i alle fall. Gammeldags møkkabil.

Synes BMW X5, Audi Q7 eller M-klasse er kule biler med masse gromt utstyr. De har moderne fine motorer og drivlinje. Synd at så fort de har blitt såpass rimelige at vanlige folk kan begynne å vurdere dem, så har de blitt harry.

Anders

Er vel enig i at X5 kanskje er den mest harry SUV'en. Alle de andre (ML, Cayenne, Touareg, LR/RR) er jo tross alt høye for en grunn, mao. de klarer seg godt i terrenget. Om de noen gang får utnyttet denne egenskapen er en annen sak, men X5 er kun høy slik at visse medlemmer av samfunnet vårt kan se ned på andre folk. Vil tro en Impreza ville kommet seg lenger inn en terrengløype enn en X5.

Denne må du se: Hun kjører X5 tvers gjennom butikkvinduet

Anglofil

Jeg vil si at den ultimate SUVen er Range Rover, siden det er en bil som kan bli brukt til det meste.

Om jeg ville brukte den hver dag hvis jeg bodde nær eller i Oslo, så er en bil som f.eks. Mini, Golf eller en scooter vært mye bedre enn én stor SUV. Når det kommer til hvilken SUV som er mest harry, så må jeg si BMW X6, selv om den er en SAV ifølge BMW, men det fortsatt den mest unødvendige SUV/SAVen. Forresten så er X5 en god bil, men kan like godt ha en 5-serie med X-Drive.

Rune

Ja ok, jeg er enig i at BMW SUV generelt er harry, fordi de rett og slett har dårligere fremkommelighet enn nesten ALT! annet med 4wd.

Men jeg skal slå i bordet for BMW entusiastene der ute ... Nemlig """SUV""" med 2WD (ja jeg vet at BMW også har det dessverre). Det er det mest harry jeg vet om ... Høyden gir dårligere kjøreegenskaper, dårligere fremkommelighet. Men noe høyere sikkerhet (om vekten er høy nok). Skal også legges til at de generelt bruker mer drivstoff enn "vanlig" 2WD.

Del med Facebook-vennene dine

kebabaluba

Hvilken tulling har Hummer H2 som øverste på lista over alle harry SUV-er??? Den er mer macho og bedre i terrenget enn de fleste kakse-SUV-er som Land Rover, BMW, Audi osv. ...

Lyst på H2? Nå kan den være et bruktkupp

mange-mil

Min oppfattelse er at mye av Harry faktoren kommer av ekstra glim. Så som cromebøyler og lister og ikke minst store felger med altfor lite gummi på en SUV. Hva "F" har 20" og 22" felger på en SUV å gjøre?

En clean SUV av litt eldre årgang er for meg en ok bil. Men slik som de eldre X5 er jålet opp med ekstra potter etc., så blir det jo bare latterlig. Man finner det for øvrig igjen i alle Audiene med disse super harry diodelysene. Det er forskjell på god design og eventuelt funksjonalitet satt opp imot effekter som skriker etter ... se på meg, please se på meg ... hehe

Jeg kunne i utgangspunktet ha tenkt meg en eldre X5 da jeg tror at dette er en komfortabel og praktisk bil med det lille ekstra til en overkommelig penge, men jeg styrer unna fordi både jeg og mange opplever den som en bil som folk ønsker å bli sett på har. Hummeren var kul i den opprinnelige versjonen, men ikke som hverdagsbil og med blank lakk.

Multistrada

Skal vi snakke Harrybiler snakker vi Suburban, Tahoe, Excursion, Hummer H2 og de amerikanske store møkkabilene. De har ingenting på norske veier å gjøre. Så er de som regel ganske Harry de som kjører sånne biler og da.

Rune

Må si jeg er ganske enig, ser en "byggmester" firmabil ofte her hvor jeg bor. Chevrolet big dooley med sørstatsflagg og klistremerke-skuddhull i siden. Bittesmå hjul foran, doble bak 3 liter på mila og går like fort som en gråtass.

LES OGSÅ: Denne bilen er manges amerikanske drøm

Eivind O

Q7 er i mine øyne den mest harry!

Benzina

Q7 og X6:-)

Berg

BMW X6, Audi Q5 og Q7

Vegard

Honda CR-V, Outlander, BMW X6, Audi Q5 / Q7, Range Rover Sport.

Bonden

Første generasjon Porsche Cayenne med litt for store felger og styling, gjerne med stort nummerskilt bak som viser at den er tatt fra statene og litt for mørke ruter. Det er harry det!

Porsche Cayenne taxi - jo den finnes!

2wdmanueltbensin

Audi Q5/Q7 med kromdetaljer, led, store felger og dieselmotor.

Påsan

Jeg har fortsatt til gode å se en SUV som ikke er harry.

kW

H2 er ikke Harry. Slektningen den stammer fra er Harry, nemlig Chevrolet Tahoe.

H2 er patriotisk og viser at du kan tenke og ta dine egne valg. H2 bruker mye bensin, men den er mer miljøvennlig å produsere enn en hybridbil. Den slipper ut 10–50 ganger mindre Nox enn en dieselbil (bensinutgaven).

En annen slektning Cadillac Escalade er heller ikke Harry.

Suzuki Baleno er mitt forslag til mest Harry bil.

Del med Facebook-vennene dine

Nå vil vi gjerne høre din mening:

Klikk her for å lese alle innleggene og ble med i debatten på Broom-forumet: