- Er det tilfeldig at SUV-eiere kjører som tullinger?

Enig? Uenig? Les hva Brooms bilekspert mener om saken:

ps grrrr
ps grrrr

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Bodø spør:

Hallo Benny. Nå vil jeg gjerne høre din mening: Er det tilfeldig at SUV-eiere kjører som tullinger? Leste saken deres her på broom om at SUVer kjører oftere av veien enn andre biler. Kan ikke akkurat si at det overrasker meg!

Jeg syns det virker som de fleste SUV-eiere er temmelig elendige sjåfører og bare har valgt stor bil fordi de liker å rage over andre i trafikken. Mange av dem er regelrett bøller og de verste er de som kjører statusbil av tysk merke. Forresten, stemmer det ikke at SUVer også veldig lett velter i forhold til andre biler?

Benny svarer:

Hei på deg i Bodø! Må vel innrømme at jeg har tenkt litt det samme som deg noen ganger - når jeg har sett SUV-sjåfører oppføre seg dumt i trafikken. Farlig å være bombastisk her, men det er nok endel av dem som ikke akkurat er supergode sjåfører. Mange kjører også i overkant aggressivt og bidrar absolutt ikke til fin flyt i trafikken.

Hvorfor? Litt er det nok fordi denne biltypen kanskje tiltrekker seg folk som vil være litt "konge på haugen". Og så er det nok også så enkelt som at man kommer litt opp fra resten av trafikken i de store SUV-ene og derfor oppfører seg litt annerledes, i forhold til det man ville gjort for eksempel i en Toyota iQ.

Det med velting er nok helt riktig. Disse bilene har høyere tyngdepunkt enn personbiler og uansett hvor mye fancy elektronikk og hjelpemidler du putter inn i dem, gjelder de fysiske lovene fortsatt.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her: : Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: