Er det smart å bruktimportere bil?

Les hva Brooms bilekspert svarte i siste nettmøte:

bilsalg (Foto: Ap Foto/Scanpix)
bilsalg (Foto: Ap Foto/Scanpix)

Hallvard spør: Hei. Hvordan stiller du deg til å importere biler fra utlandet? (Tyskland/Sverige). Man kan jo spare en god del lapper på det. I så tilfelle. Hvilke typer biler burde man se etter? Har sett på Ford Kuga og Volvo.

Benny svarer: Hei Hallvard. Ingen dum ide – og som du sier, det er absolutt penger å spare! Men også en jobb å gjøre. Som hovedregel vil jeg IKKE anbefale å kjøpe bil usett.

Sånn sett er jo både Tyskland og ikke minst Sverige ganske aktuelt. Fra USA vil jeg vel nesten si at det bør være en veteranbil – hvis ikke blir det fort MYE jobb – og ofte en litt annerledes spekket bil.

Det som er litt av ”hemmeligheten” ved import, er å finne en bil som har fradrag for moms, lavt C02-utslipp og lav vekt. Da norske avgifter favoriserer dette.

Vær imidlertid oppmerksom på at norsk kjøpslov med 5-års reklamasjonsrett IKKE gjelder for bruktimporterte biler.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på blir arkivert i Spør Benny-seksjonen her på Broom - for å komme til den kan du klikke her:

Alle svar legger seg også på de ulike merkene. Lurer du på noe bestemt? Da kan det godt tenkes at Benny allerede har svart på det.