Er det smart å bruktimportere bil nå?

Sterk kronekurs gir muligheten til svært gode kjøp. Her får du noen gode råd før du slår til.

PS bruktimport
PS bruktimport

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hans Erik W spør:

Leser stadig om hvor sterk krona er og funderer på om jeg nå skal ta sjansen på å hente inn en bil fra f. eksempel Tyskland. Men er det mye penger å spare på dette nå? Regner med at det sikkert er mange fallbruver her, men hva mener du Benny. Er det lurt?

Benny svarer:

Hei Hans Erik. Det er absolutt penger å spare på bruktimport, men det er også mange feller å gå i. Dette kunne jeg nok skrevet bok om.

Men for å ta det med kronekurs først: Ja, sterk krone gjør at biler fra mange andre land er blitt "billigere" de siste månedene. Dette svinger jo hele tiden og det er vanskelig å treffe helt optimalt.

Hvor mye du sparer varierer veldig mye fra modell til modell. Jeg foreslår at du starter med å plukke ut hvilken bil (eller gjerne flere) du har lyst på. Så skaffer du deg oversikt over hva prisene ligger på her i Norge (det finner du best ut ved å sjekke flere nettsider). Så går du i gang med å finne ut hva du må betale i utlandet.

www.mobile.de er den suverent beste siden for dette. Her finner du utrolig mange biler. Dermed får du en pekepinn på hvor mye du kan spare. Men pass på: Med mindre du kjøper fra en merkeforhandler, må du selvfølgelig ta dine forhåndsregler før du kjøper. Jeg anbefaler absolutt ikke å kjøpe bruktbil i utlandet usett.

De bilene det lønner seg mest å importere har gjerne lavt Co2-utslipp og ikke altfor stor motor. Dessuten er det lurt å kjøpe en bil som har gått i "næring", da får du fradrag for momsen, det betyr mye i regnskapet. Lykke til med prosjektet!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: