Er det dumt å kjøpe SUV uten firehjulstrekk?

Skal du bruke pengene på mye utstyr - eller 4x4? Brooms bilekspert vet råd.

DSC_0177
DSC_0177

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Per-Ivar spør:

Hei Benny. Vi ser på to biler som er aktuelle å kjøpe over nyttår: Disse er Volvo XC60 og Audi Q5. Begge er fine biler, men til vårt budsjett er det dessverre ikke rom for de helt store sprellene på utstyrsfronten. Det jeg imidlertid ser er at vi kan "spare" ganske mye penger på å kjøpe Volvoen med bare tohjulstrekk. Disse pengene vil jeg da heller bruke til å få skinnseter og annet utstyr som vel strengt tatt er et must i denne klassen.

Les test på Audi Q5 - klikk her:

Les test på Volvo XC60 - klikk her:

Hva mener du om dette? Er det lurt å kjøpe en bil som dette uten firehjulstrekk? Vi bor i by og har hytte på fjellet, men har aldri hatt problemer med å komme fram med dagens bil som er en BMW 5-serie med bakhjulstrekk. Vil det være annerledes med en bil som er litt høyere? Dette er jo en stor investering så vil nødig gjøre noe som er dumt.

Benny svarer:

Heisann Per-Ivar. Dette er en problemstilling jeg vet mange ramler oppi når de skal kjøpe biler som dette. Og det blir ikke mindre i årene som kommer. Stadig flere biler som tradisjonelt har blitt sett på som "firehjulstrekkere" kommer nå med trekk også på to hjul. Dette betyr lavere vekt, mindre avgifter - og dermed også lavere pris.

Konkret i ditt tilfelle: Nei, jeg vil ikke si at det på noen måte er dumt å kjøpe XC60 med tohjulstrekk - i alle fall så lenge du selv ikke har reelt behov for firehjulstrekk. Du kommer det uansett fram de fleste steder. Når det gjelder verditap, er det litt vanskelig å spå veldig mye om denne modellen. Men jeg tror absolutt ikke det vil være vanskelig å "bli kvitt" en XC60 selv om den bare trekker to to hjul. Her er "riktig" utstyr svært viktig og det ser jo ut som du har tenkt å bruke pengene du sparer til nettopp det.

Lykke til med valget. Det er uansett to fine biler du har plukket ut her!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: