Er denne SUV-en et smart kjøp?

Du får de eldste fra 200.000 kroner. I tillegg er en ny, oppgradert utgave på vei

Volvo XC90
Volvo XC90

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Vi er en aktiv familie på fire + hund som ser etter ny bil med firehjulstrekk, diesel og automatgir. Vi har lyst på en Volvo XC90, som vi alle synes er fin.

Men jeg har fulgt med på hva du har skrevet om denne. Ikke alt er like bra. Hva bør jeg se etter og hva er viktig. Regner med at denne snart går ut av produksjon. Hva skjer med prisene da?

Benny svarer:

Heisann.

Volvo XC90 har lenge vært en drømmebil for mange familier med plassbehov. Nå begynner prisene også å bli så humane at de er tilgjengelige for veldig mange. Du får XC90 helt ned mot 200.000 kroner nå. Men det er de eldste bilene som da også har gått veldig langt. Jeg tror at det er smart å legge lista noe høyere. For som du er selv er inne på – bilene er ikke feilfrie.

Jo nyere bil du velger, desto bedre. Du sier ikke noe om hvor mye penger du skal legge i dette, men jeg vil anbefale å legge mist 400.000 kr i en XC90. Da får du en 2007-modell med noenlunde grei kilometerstand. Da bør også mange av barnesykdommene være ryddet opp i. Volvo-eiere kjører ofte mye, så mange har gått ganske langt.

Bremser og forstilling er to typiske gjenganger-feil på disse bilene og bør sjekkes litt nøye. I tillegg har noen biler hatt en del småtrøbbel med elektronikken – så sjekk også nøye at alle elektriske funksjoner virker som de skal, og at bilen har god servicehistorikk. Biler med 7-seter er også noe mer populære enn de med 5.

Du har helt rett. Volvo XC90 har vært med i en god del år allerede, men så vidt jeg kjenner til så er det ingen planer om å legge ned denne modellen ennå. Snarere tvert i mot. 2010 var det beste salgsåret for XC90 med 37.000 solgte eksemplarer. Særlig i USA selger den bra.

Faktisk så bra at den nå oppgraderes med en facelift. LED-lykter foran og bak, nye fangere og nye 18 tommers-hjul som standard blir noen av nyjetene. Derfor er det all grunn til å tro at denne kommer til å henge med minst i to, tre år til.

Finner du en litt nyere bil som er hel og pen og i god stand så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp. Dette er en fin og romslig familiebil!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Volvo XC90: - Ikke mobb bilen min!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: