- Er billigdekk like bra som de dyre?

Mange skal kjøpe dekk akkurat nå - prisene varierer enormt.

Vet du hva som er lovkravet for mønsterdybde på vinterdekkene? Hvis ikke, er du absolutt ikke alene   det viser en ny, norsk undersøkelse.
Vet du hva som er lovkravet for mønsterdybde på vinterdekkene? Hvis ikke, er du absolutt ikke alene det viser en ny, norsk undersøkelse.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Trenger nye vinterdekk nå og er veldig i tvil om hva vi skal velge. Det finnes jo utrolig mange merker på markedet og prisene varierer enormt. Er det verdt pengene å gå for noen av de dyrere merkene eller gjør billigdekk jobben like bra?

Benny svarer:

Hei du. En ting er i alle fall helt sikkert: Billigdekkene gjør IKKE jobben like bra. Det er enorm forskjell fra de billigste dekkene og opp til de merkene som tradisjonelt gjør det best i testene. På dekk gjelder absolutt klisjeen om at du ”får det du betaler for”.

Så blir det naturligvis en vurdering om du synes du har råd til det. Jeg mener at dette er særdeles vel anvendte penger. Noen kvadratcentimeter med gummi er alt som holder bilen din på veien. Disse centimeterne er svært viktige – og forskjellen mellom dyre og billige dekk kan ha svært mye å si i praksis. Det handler blant annet om både bremselengde og egenskaper ved vannplaning.

Jeg vil anbefale deg å studere et par dekktester og gjøre deg opp et inntrykk av hva som er viktigst for deg. Så er det smart å sjekke priser flere steder før du slår til. De varierer nemlig veldig mye – og er du heldig kan du få testvinnerdekk til en veldig hyggelig pris også.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Dette er årets testvinnere på vinterdekk


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Nå begynner dette å bli en sjeldenhet

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: