- Er Audi TT et godt kjøp til 100 000 kroner?

Så billig får du den faktisk. Men er det smart?

Audi TT   nå kan du sikre deg dette ikonet for bare 100 000 kroner.
Audi TT nå kan du sikre deg dette ikonet for bare 100 000 kroner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei er på utkikk etter en bil nummer to og har lyst på en som er litt moro, ikke helt A4. Kjører Mitsubishi Outlander til daglig og er fornøyd med både framkommeligheten og plassen. Men nummer to bilen trenger absolutt ikke være så fornuftig. Nå har vi falt helt for Audi TT som er perfekt for våre ønsker. Sporty og stilig og faktisk med et snev av bakseteplass de gangene det trengs. Men vi kan ikke bruke mye mer enn 100 000 kroner på den. Ser at det er endel til salgs i den prisklassen men er det da i det hele tatt brukbare biler man får? Vil du anbefale et slikt kjøp?

LES OGSÅ: Audi TT til under 100 000 kroner

Benny svarer:

Heisann! Det hender jeg svinger innom og sjekker prisbildet litt på TT jeg også, og det er faktisk ganske lenge siden den første tippet under 100 000 kroner.

Akkurat nå ligger det en liten håndfull biler ute til under 120 000 kroner. Med litt pruting er du da kjapt nede mot 100 000.

Men vil jeg anbefale det? Jeg vil i alle fall anbefale å skjekke nøye for du kjøper! Dette er i hovedsak biler fra 1999, de har altså rukket å bli 11 år gamle og kilometerstanden er gjerne voksen, ofte rundt 200 000 kilometer. Da er det veldig mye som kan gå galt og dette var ikke verdens beste bil sånn rent kvalitetsmessig heller.

Det er veldig viktig å kjøpe et eksemplar som har blitt skikkelig fulgt opp. Et velstemplet servicehefte er et must. Se også nøye på bilen utvendig og innvendig, det gir ofte en god indikator på hvordan den har vært behandlet. Ikke altfor mange eiere er også ofte en fordel.

På en bil som dette ville jeg absolutt tatt en test før kjøp, enten hos NAF eller på et verksted. Men vær klar over at det kan bli påkostninger framover uansett.

Når det er sagt får du en morsom liten bil til en veldig hyggelig penge. Forstår derfor godt at dette frister!

Les mer om TT i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene - klikk her:

Har du synspunkter? Skriv i kommentarfeltet under: