Forhandleren vet hva innbyttebilen din er verdt, men det finnes noen enkle triks få å få litt mer igjen for den. Illustrasjonsfoto.  (Foto: Skoda)
Forhandleren vet hva innbyttebilen din er verdt, men det finnes noen enkle triks få å få litt mer igjen for den. Illustrasjonsfoto. (Foto: Skoda)

Enkle grep kan gi deg mange tusenlapper mer for bilen

Mange får det de opplever som et "skambud".

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Dere skriver en del om bruktmarkedet og at det er tungt å selge biler om dagen. Jeg er en som kan skrive under på det! Har hatt min liggende ute i snart en måned nå, bare fått to henvendelser og det er fra folk som vil bytte til noe jeg absolutt ikke er interessert i.

Derfor blir det nok til at jeg leverer i innbytte, jeg har bestilt en ny Mazda CX-5 og var ikke så veldig imponert over tilbudet jeg fikk fra dem, men det hjelper jo lite å bare sitte med bilen. Har du noen råd til hvordan man kan få mer for bilen når man bytter den inn hos forhandler? Noen triks jeg kan bruke? Mvh. Jonas.

Benny svarer:

Hei du.

En fattig trøst er at du ikke er alene om dette. Det er sannelig heller ikke lett å gi gode råd om hvordan du skal få mer for bilen din i innbytte. Men noen veldig enkle tips har jeg.

Det er jo gjerne slik at seriøse forhandlere tar en takst på bilen. Da gjelder det samme som når man møter et menneske eller skal vise fra en leilighet som er til salgs. Vi snakker selvfølgelig om det utrolig viktige førsteinntrykket!

En møkkete bil full av ispinner, støv, grus og pølsepapir samt gammelt treningstøy og illeluktende hundehår fra Passopp i baksetet gir ikke akkurat et godt førsteinntrykk ...

Ren og ryddig bil (også motorrom og bagasjerom) er derfor aller første bud. Ha også orden på viktige papirer som vognkort, servicebok, utskrift av siste EU-kontroll, kvitteringer for nye dekk og annen relevant dokumentasjon.

LES OGSÅ: – Kvitteringsbunken fra verkstedet var tykkere enn service- og instruksjonsbok til sammen

Tar det nesten personlig

Det sier ikke så rent lite om at eieren er ryddig – da oppfattes også bilen som ryddig. Dette handler om både tillit og litt psykologi, og kan fort gi noen tusenlapper ekstra i innbytte.

Det er nå engang slik at det er forhandleren har som har best greie på markedet og som vet hva som er riktig pris på bilen ute i markedet. Det er de som er proffe på dette.

Er du usikker, skader det heller ikke å få tilbud fra flere steder og sammenligne. Men ikke gå i den gamle fella og se deg "blind" på innbyttepris. Det er det utrolig mange som gjør – og lurer seg selv litt med nettopp det. Her er mellomlegget som er viktig – det er jo de pengene du faktisk betaler som avgjør hvor dyr handelen blir.

Jeg har sagt det før og kan si det igjen: Noe av det verste med å være bilselger er å fortelle hva innbyttebilen er verdt. Mange har jo et nært forhold til bilen og tar det nesten personlig når de får et tilbud de synes er for lavt.

Har du fortsatt bilen din liggende ute til salgs så sett ned prisen og se om det hjelper. Hvis ikke så er det jo en liten trøst i at det er både enkelt, forutsigbart og greit å levere den i innbytte. Man slipper en del "mas" på den måten.

Ønsker deg lykke til med ny og fin bil etter hvert. Tipper du blir fornøyd med Mazdaen!

Les også: Slik finner du ut hvor mye bilen din er verdt

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er SUV-ene med flest feil og problemer

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: