Endelig - denne BMW-en har vi ventet lenge på

Sju år etter at den kom på markedet første gang nærmer det seg ny BMW X3. Se spionbildene:

Denne kommer snart   andre generasjon av SUV suksessen X3. (Foto: Scoopy)
Denne kommer snart andre generasjon av SUV suksessen X3. (Foto: Scoopy)

Den klarer seg godt mot konkurrentene selv om den har blitt sju år gammel. Men nå er det ikke veldig lenge til BMW skal lansere den andre og svært etterlengtede utgaven av kompakt-SUV-en X3.

Her har Brooms spionfotografer knipset nye X3 ute på tur i "hjembyen" München. Og med såpass lite kamuflasje på bilen, tyder mye på at det ikke er lenge til vi får se den produksjonsklar og uten ekstra dekor.

Trang fødsel

Dette er en bil både kunder og ikke minst BMW selv venter seg mye av. X3 hadde en litt trang fødsel med litt for mange billigløsninger og et litt trist design, men faceliften i 2006 rettet opp i det meste av dette.

En ting har X3 vært klasseleder på hele tiden: Nemlig kjøreegenskaper. Fortsatt er det svært få av konkurrentene som kan matche BMW på det.

Kjører fortsatt fra konkurrentene: Les X3-testen her

PS-BMW-X3-001 (Foto: Scoopy)
PS-BMW-X3-001 (Foto: Scoopy)

For BMW har det vært en utfordring å skille den fra X5 og nå har de også en ny utfordring i minstmann X1. X3 var nesten like stor som første generasjon X5 da den kom, og den nye utgaven skal ikke vokse mye i noen retninger. Her er det bare snakk om noen få centimetre.

Det ligger heller ikke an til veldig store designendringer. Men andre generasjon blir litt mindre kantete og får mange fellestrekk med X5. Det ser vi blant annet i den kraftige grillen og frontlyktene som er trukket rundt hjørnene.

Ny klasseleder. Les X1-testen her

PS-BMW-X3-004 (Foto: Scoopy)
PS-BMW-X3-004 (Foto: Scoopy)

Motoriseringen skal bli en blanding av velkjente saker vi kjenner fra BMW-familien i dag - pluss noen nye varianter. Blant annet får den 2-liters diesel på 204 hk. I tillegg er det grunn til å vente en hybridversjon,

Veldig mye har skjedd i denne bilklassen siden X3 kom i 2003. Audi har lansert Q5, Mercedes har kommet med GLK og Volvo har stor suksess med XC60 - bare for å nevne noen. Nye X3 får derfor litt av hvert å bryne seg på.

Les duellen: Volvo XC60 mot Mazda CX-7

PS-BMW-X3-005 (Foto: Scoopy)
PS-BMW-X3-005 (Foto: Scoopy)