Dette er bare et lite knippe av de fantastiske bilene som selges på auksjon i løpet av helgen.  Foto: http://www.rmsothebys.com.
Dette er bare et lite knippe av de fantastiske bilene som selges på auksjon i løpet av helgen.  Foto: http://www.rmsothebys.com.

En helt vanvittig bilsamling selges!

Selv blaserte mangemillionærer gnir seg i øynene og måper!

Pebble Beach, langs legendariske Highway one rett sør for San Francisco, er stedet der mye bilfolk samles i helgen. Det er også stedet hvor en helt vanvittig og ekstremt verdifull bilsamling, bestående av 25 biler, skal selges.

Her snakker vi top notch når det gjelder klassiske biler. En helt unik mulighet. Om du har råd, da.

Bygd opp under diskresjon

Det er snakk om alt fra Ferrari og Lamborghini, til Bugatti og Porsche, en samling på et slikt nivå, med så sjeldne biler, savner naturlig nok sidestykke. Denne sjansen dukker ikke opp igjen på en stund.

Den mildt sagt imponerende samlingen er privat. Men der mange andre samlinger har blitt bygget opp i offentlighet, har denne blitt til under streng diskresjon.

Det er forventet at fire av de 25 bilene alene er verdt mer enn 100 millioner kroner!

Skal det være en matching numbers Porsche 356 A cabriolet?
Da her du muligheten nå. Foto: www.rmsothebys.com
Skal det være en matching numbers Porsche 356 A cabriolet? Da her du muligheten nå. Foto: www.rmsothebys.com

Auksjonen gir dermed de mest seriøse og bemidlede bilsamlerne i verden en eksklusiv mulighet til å bli eier av en helt spesiell modell av hvert av verdens mest berømte bilmerker og modeller.

Tro det eller ei rusthaug - solgt for 350.000 kroner!

To helt spesielle Veyron

Det er det anerkjente auksjonshuset RM Slotheby's som skal stå for avviklingen av auksjonen, som går av stabelen i løpet av helgen. Det skjer altså samtidig med det etter hver legendariske Pebble Beach Concours d’Elegance, hvor alle de ledende auksjonshusene og bilsamlerne er til stede.

Bilene som skal selges spenner over en tidsepoke på 57 år.

Den nyeste er en Bugatti Veyron Super Sport fra 2012. Vi kan jo nevne at dette er den aller siste Veyron som ble laget. Som om det ikke er nok, har eieren også den aller første som ble laget i samlingen. Men nå skal begge selges og det forventes en pris på rundt 20 millioner kroner per stykk.

Auksjonens eldste bil er en utrolig sjelden 1955 Mercedes 300 SL Gullwing, med aluminiumskarosseri.

Dette setter liksom standarden for denne unike auksjonen.

Dyre Ferrarier

Bilen som trolig vil oppnå aller høyest pris er en 1960-modell Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione.

Matching numbers og en fantastisk racinghistorie, sammen med en at den er helt original og har gjennomgått en fingerspiss restaurering er noen av salgsargumentene.

Denne bilen alene kan innbringe nesten ufattelige 130 millioner kroner.

Det skal også auksjoneres bort to andre Ferrarier som forventes å være verdt et tresifret antall millioner kroner. En 1964 Ferrari 250 LM by Scaglietti og en 1959 Ferrari 250 GT LWB California Spider by Scaglietti.

Dessuten er en sjelden 1998 McLaren F1, i «LM-Specification», forventes å bli solgt for rundt 100 millioner kroner. Se komplett salgsliste i faktaboksen. 

- Kan vi mekke på en Ferrari sjæl?

Denne Toyota 2000 GT-en blir nesten alminnelig i denne
samlingen, selv om bare 351 biler ble produsert. Foto: www.rmsothebys.com
Denne Toyota 2000 GT-en blir nesten alminnelig i denne samlingen, selv om bare 351 biler ble produsert. Foto: www.rmsothebys.com

Ikke for fattigfolk

Dette er altså ikke auksjonen for fattigfolk og løsgjengere - eller for den del vanlig velstående. Her er det kun de med forbausende feite bankkontoer som gjelder.

Vi andre får nøye oss med å nyte bildene – og drømme oss litt bort fra hverdagens kjas og mas. Det er til gjengjeld helt gratis ...

Les også: Denne er blant de fineste av sitt slag i verden