En gang var dette en pen og pyntelig familiebil ...

Nå kan den unike bilen bli din - og det er ikke hva du tror ...

Denne bilen er så lav at den ligger på bakken. Faksimile fra
finn.no
Denne bilen er så lav at den ligger på bakken. Faksimile fra finn.no

Japanere er et effektivt og produktivt folkeferd. Vi er derfor vant til at det som kommer fra "solens land" på typisk effektivt, japansk vis er masseprodusert i ufattelig store kvanta.

Men det stemmer ikke alltid. Ikke en gang når det gjelder biler.

Nå har da riktignok denne Toyotaen - for, nei det er egentlig en Toyota Aristo og ikke en Lexus GS (selv om de er like...) - også trillet av et samlebånd en gang i tiden.

Lexus CT 200h: Luksus for de som vil skille seg ut

Legendariske JOB

Den trillet sikkert som pen familiebil for en velstående japansk familie eller suksessrik forretningsmann før den ble ombygget.

Det er nemlig - i Toyota og Lexus-kretser - smått legendariske JOB Designs som har bygget om og modifisert denne bilen som nå ligger tilsalgs på finn.no.

Candy-rødt varemerke

Bare lakkfargen i seg selv er nesten nok til å avsløre det. Svært mange av kreasjonene som kommer nettopp fra JOB er nemlig lakkert i rød candy, akkurat slik som denne.

I tillegg er ofte både et diskret body-kit og store hjul på plass. Sammen med luftfjæring - som gjør at bilen kan heves og senkes ved behov.

"Den kan senkes helt ned på bakken, eller heves opp for å kjøre på norske veier uten problem, uten å miste komforten du skal forvente ut av en luksusbil. Det er fullt lær interiør i denne Vertex-utgaven av bilen, med alt av ekstrautstyr man kunne få i 1997", står det å lese i annonsen.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Kan bli vanskelig med norske skilter

Nå kan det riktignok være litt problematisk å få norske slikter på den. Det anbefales også i annonsen at man etablerer kontakt med Statens Vegvesen om man har ønsker om det.

Men i Sverige, hvor bilen nå etter det vi forstår befinner seg, er den både registrert og "besiktiget" - og dermed godkjent.

Rune kjøpte Lexus til 4,3 millioner - usett