Elbil: Ingen kjøper flere enn oss nordmenn

Her har vi rekord i antall biler per innbygger.

Nordmenn har trykket elbilene til sitt bryst   og kjøper flere per innbygger enn noe annet land i verden. En av de mest populære er Nissan Leaf.
Nordmenn har trykket elbilene til sitt bryst og kjøper flere per innbygger enn noe annet land i verden. En av de mest populære er Nissan Leaf.

– Ingen andre steder i verden selges det like mange elbiler per innbygger som i Norge, sier Ole Henrik Hannisdahl, prosjektleder i Grønn Bil til ANB.

Del med dine Facebook-venner

Bare i februar ble det registrert 320 nye elbiler i Norge. Dette utgjør 2,9% av det totale bilsalget for måneden, opp fra 2,6% i januar og 1,6% for hele 2011 under ett. Det viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

– De høye salgstallene gjør Norge til et attraktivt tidligmarked for store bilprodusenter når de lanserer nye elbilmodeller, sier Hannisdahl.

Av 320 regisrerte elbiler i februar var hele 215 Nissan Leaf. Totalt har Nissan solgt 804 Leaf siden oktober. På plassene bak følger Mitsubishi i-MiEV med 55 biler og Peugeot iOn med 24 biler.

Nedenfor følger salgsstatistikken for februar.

Tabell 1
Tabell 1

Om man ser elbilsalget i forhold til innbyggertall i kommunene, er bynære pendlerkommuner høyt på listen. Finnøy kommune utenfor Stavanger hadde høyest elbilsalg per innbygger i februar.

– Vi ser også at naboeffekten gjør seg gjeldende flere steder i landet. Erfaring viser at de som kjøper seg elbil ofte er meget fornøyd med bilen, noe som gjør at flere i deres omgivelser vil vurdere elbil, sier Hannisdahl.

Tabell 3
Tabell 3

Les flere bil og motorsaker på siste.no motormagasinet her