Elbil fra Skoda: Vision iV skal få gunstig pris

Ikke uten grunn at 3.500 nordmenn står på liste. Se video:

Akkurat nå går bilutstillingen i Genève mot slutten. En av bilene som har fått veldig mye oppmerksomhet her, er den elektriske SUV-en Skoda har tatt med seg.

Det er enn så lenge en konseptbil, men vi blir lovet at en produksjonsmodell ikke er langt unna. Og det lover sannelig godt!

Den gule coupeaktige SUV-en ser nemlig knalltøff ut. Og i litt utradisjonell Skoda-stil, bys det på ganske høy bling-faktor. Her appelleres det ikke bare til fornuften ...

Skoda Vision iV er videreutviklingen av Skoda Vision E, som ble vist fram i Norge under Arendalsuka i 2018, men er fremdeles en konseptbil (se video av den nye elbilen øverst i denne artikkelen).

Plattformen i bunn er imidlertid den samme som på produksjonsklare Audi Q4 e-tron – som også står utstilt i Genève.

3.500 på liste for Skodas elbil

Audi e-tron, Mercedes EQC, Jaguar I-Pace og Tesla Model X er modellene for de som ønsker seg elektrisk SUV i dag. Men disse har en høy prislapp. Selv om Skoda ikke kan si noe konkret om hva produksjonsmodellen av Vision iV vil koste, understreker de at den skal følge Skodas prisposisjon. Det betyr kort fortalt at den skal være folkelig priset.

Bilen er ventet på markedet allerede i 2020, og utifra interessen allerede nå, kan det bli en skikkelig storselger. 3.500 nordmenn har nemlig satt seg på interesse-listen.

Skoda er ikke hva de en gang var! Dette er en bil med heftig former og en god dose blingfaktor på designet.
Skoda er ikke hva de en gang var! Dette er en bil med heftig former og en god dose blingfaktor på designet.

Skoda kommer med spesialutgave av el-SUV

Kraftige motorer – god rekkevidde

Det er ikke uten grunn at forventningene er høye. Skoda har de siste årene tatt en svært sterk posisjon blant norske bilkjøpere – og dette blir altså en av deres første helelektriske modeller. Den kommer både som en tradisjonell SUV - og med en mer coupeaktig taklinje, slik som bilen på bildet.

Batteriet er på 82 kWt, og rekkevidden oppgis å være 500 kilometer, basert på den nye og strengere WLTP-målemetoden (les mer om WLTP her).

To elmotorer gir en samlet effekt på 225 kW (306 hk), og 0-100 km/t skal gjøres unna på 5,9 sekunder.

Denne Skodaen ser ganske uskyldig ut – det er den ikke!

Skodas elbil får firehjulstrekk

Firehjulsdrift sørger for at du skal komme deg fram også på vinterstid, noe som betyr mye for oss her "på berget".

Skoda hevder ellers at elbilen skal kunne lades fra 0 til 80 prosent i løpet av 30 minutter, på en hurtiglader.

Den skal også proppes full av ny teknologi. En permanent 5G-tilkobling gir brukerne kontinuerlig tilgang til alle tilkoblingstjenestene, blant annet Online og Care Connect, Online Traffic, infotainment i nåtid, værmeldinger og parkeringsinformasjon, heter det i en pressemelding om bilen.

Her finner du MASSE godt Skoda-stoff

Skodas store SUV, Kodiaq, er allerede blitt en bestselger. Se video under: