Ekte firehjulstrekker til 200 000 - sjekk denne

Familien på fire trenger bil som ikke setter seg fast.

Suzuki Grand_Vitara
Suzuki Grand_Vitara

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi er en familie på fire som trenger ny bil nå. Vår gamle Patrol begynner å bli veldig sliten og vi har tenkt at den skal få være nummer to-bil heretter. Først og fremst trenger vi en bil med god framkommelighet. Vi bor avsides til og må kunne komme oss fram selv om det ikke er brøytet. Har satt meg fast altfor mange ganger med såkalte firehjulstrekkere som i praksis bare er forhjulstrekkere med litt ekstra hjelp bakfra som ofte kommer for sent inn.

Svært lyst på en litt høyere bil som gjør at man kommer litt over trafikken. Dessuten må det være noe som ikke går i stykker, jeg hater ting som ikke virker og har heller ikke økonomi til å takle store regninger som kommer brått. Derfor er det vell lurest med japansk? Til slutt budsjettet vårt. Helst under 200 000 kroner men vi kan gå litt over hvis det er et helt kjempesmart kjøp. Håper du nå vet akkurat hva vi trenger Benny :-)

Benny svarer:

Heisann!

Patrol er en god gammel kriger så jeg må jo med en gang si at du er litt bortskjemt med både framkommelighet og plass hvis det er referansebilen.

Som du tydeligvis er klar over så er det en del av de nyere ”soft-SUV-ene” som ikke har kjempebra firehjulstrekksystem om forholdene blir skikkelig tøffe.

Men det finnes heldigvis unntak her også. Jeg er enig med deg det kan nok være smart å tenke japansk med hensyn til driftsutgifter.

Da kommer jeg på to biler som kan fylle dine krav.

Alternativ nummer en: Subaru Forester er veldig gode biler rent teknisk sett og de har også et veldig bra firehjulstrekk-system. Her er det godt med biler til salgs og du finner garantert en bil som passer i ditt prisleie.

Alternativ nummer to: Suzuki Grand Vitara (Den ”nye” som kom i 2005) – men da må du nok kanskje legge bittelitt mer penger i potten. Men fra ca 230 000 kr blir du eier av en slik. Dette er også en enkel, robust og pålitelig bil – med skikkelig firehjulstrekk!

Ønsker dere lykke til!

Les også: Kjøp deg en ekte firehjulstrekker!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre bilforslag til familien? Skriv i kommentarfeltet under: