Her ble bilen av en eller annen uforklarlig grunn parkert i 1979. Siden har den stått her – med nøklene i! Foto fra ebay.
Her ble bilen av en eller annen uforklarlig grunn parkert i 1979. Siden har den stått her – med nøklene i! Foto fra ebay.

Eksklusiv sportsbil sto ute i 36 år – med nøklene i tenningen! 

Nå kan du få kjøpe Mercedesen. 

Det er nesten ikke til å tro. Men denne Mercedes 190 SL-en fra 1962 ble parkert i en liten krattskog i 1979 – med nøklene i!

Der har den stått siden, fortsatt med nøklene i, helt fram til forrige uke. Altså i hele 36 år!

Ikke lett å få ut fra bushen. Foto: ebay
Ikke lett å få ut fra bushen. Foto: ebay

I mellomtiden har krattet vokst og blitt til en liten skog. Så når noen, etter alle disse årene, endelig forbarmet seg over skjønnheten, måtte man fram med både motorsag og kranbil.

Enorm interesse

Bakgrunnen til den litt snodige parkeringen vites ikke. Det vi imidlertid vet, er at nå er bilen ute av krattskogen og r lagt ut til salgs på den amerikanske auksjonssiden ebay.

36 år ute i skogen setter definitivt sine spor. Bilen har behov for komplett renovering. Uten at det ser ut til å sette noen demper på interessen.

Så langt har nemlig hele 79 (!) håpefulle budgivere lagt inn sitt bud på bilen. Prisen er i skrivende stund oppe i 34.000 dollar (ca 270.000 kroner).

Vær og vind har tært hardt på den gamle Mercedesen. Foto: ebay
Vær og vind har tært hardt på den gamle Mercedesen. Foto: ebay

Se hele annonsen og alle bildene her

Bilen har altså nå kommet ut og fram, og er satt inn på et verksted for en kontroll. Hva er det egentlig man har funnet her?

Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n!

Sjeldent Interiør

Jo, en Mercedes 190 SL fra 1962. Bilen skal være så godt som komplett, det virker også som om den er både original og urørt, med alle de riktige detaljene i form av original motor, de originale Solex-forgasserne, som av en eller annen grunn er demontert, den har den originale radioen, reservehjulet, verktøysettet og en del dokumentasjon.

Det er slik som verdsettes. Bilen skal også ha en sjelden og populær fargekombinasjon. Den hvite lakken akkompagneres her med et sjeldent to-farget skinninteriør i rødt og sort.

Men som du ser av bildene – forfatningen på det spesielle interiøret er heller dårlig. 36 år utendørs setter også sine spor på karosseriet. Det er absolutt grunn til å frykte for rusten på denne bilen.

Gammel luksusbil til hverdagsbruk – er det smart?

Også innvendig har klassikeren fått hard medfart. Foto: ebay.
Også innvendig har klassikeren fått hard medfart. Foto: ebay.

Fare for mye rust

Selv i Florida hvor bilen har vært i dvale, gjør klimaet noe med stålplatene. Det er derfor all grunn til å se for seg en stor rust-jobb her. Noe som er både kostbart og tidkrevende.

På noen av bildene minner gulvet mer om flatbrød enn stålplater. Men med interessen rundt bilen så tyder vel alt på at denne kommer på veien igjen om ikke altfor lang tid uansett.

190 SL ble produsert som et billigere alternativ til 300 SL – den med måkevingedørene – mellom 1955 og 1963. Og den er forlengst blitt en klassiker.

Mercedes 190 SL har mange av de samme elegante designelementene som storebror 300 SL og den fantes i to utgaver. Enten som soft-top cabriolet eller med avtakbar hardtop, slik som denne bilen.

Unik Mercedes med adelig fortid – funnet i en hekk

Bilen fra 1962 er ganske komplett og urørt, men dessverre ganske rusten. Foto: ebay.
Bilen fra 1962 er ganske komplett og urørt, men dessverre ganske rusten. Foto: ebay.

Dyr og tørst

Motoren sies det lite om, men etter en pause på 36 år er det vel liten tvil om at også denne trenger en overhaling. Den er forresten en 1,9-liter på 105 hk / 145 Nm, som fôres med bensin gjennom to Solex-forgassere. Nok til å gi den snertne bilen en toppfart på hele 171 km/t. Det var heftig det, midt på 50-tallet da SL-en ble lansert.

Heftig er også bensinforbruket – sett med dagens øyne. Kjørte man pent, rant det gjennom 1,25 liter pr. mil.

Med tanke på interessen rundt bilen er det vel nærmest unødvendig å si at 190 SL  for lengst har blitt en ettertraktet klassiker.

Fine biler omsettes på det internasjonale markedet for opp mot én million kroner. Men for å få dette eksemplaret dit, kreves det altså en betydelig innsats og en stor pengesekk.

Så kan man jo saktens lure på hvorfor en slik bil bare hensettes, med nøklene i. Svaret på det får vi trolig aldri.

Full krangel rundt Norges mest berømte bil

Reklamebilde fra den gang den eksklusive skjønnheten var ny,
Reklamebilde fra den gang den eksklusive skjønnheten var ny,