Billigere luksus. Denne Porsche Panamera turbo blir 57 517 kroner billigere, men en Toyota Aygo blir dyrere. Illustrasjonsbilde.
Billigere luksus. Denne Porsche Panamera turbo blir 57 517 kroner billigere, men en Toyota Aygo blir dyrere. Illustrasjonsbilde.

Dyrere familiebiler – billigere luksusbiler

Er ikke dette litt bakvendt?

Fremskrittspartiets Kenneth Svendsen reagerer kraftig på prisøkningen på enkelte nye biler. Det skriver siste.no

– Vanvittig, sier Svendsen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Frp-representanten går kraftig ut mot regjeringens omlegging av avgiftssystemet for biler.

BMW, Mercedes og Porsche blir billigere

– Det er uakseptabelt at biler i millionklassen får titusener i avgiftslettelse, mens biler som vanlige folk kjøper får avgiftsøkninger, sier Svendsen.

Han viser til at en BMW M6 Coupe får en reduksjon på 67.582 kroner.

– Dette er en bil med utsalgspris på nesten to millioner kroner, sier han, og forteller at Mercedes-Benz SL 6,3 liter blir 63.146 kroner billigere. Deretter følger Porsche Panamera Turbo med 57.517 kroner i reduksjon.

Les også: De fleste får mer

Svendsen poengterer at selv om dette ikke akkurat er «folkebiler», så har han ikke noe imot at disse bilene får lavere avgift.

Sjokkerende

– Men det er sjokkerende at en rødgrønn regjering foreslår å finansiere denne reduksjonen i avgifter med å øke avgiftene på biler til «vanlige» folk. For å senke avgiftene på biler generelt kommer jo selvfølgelig ikke på tale, sier Svendsen oppgitt.

Svendsen forteller at dersom du skal du kjøpe deg en Volkswagen Caravelle, så må du ut med 11.723 kroner i økte avgifter.

– For en Suzuki Grand Vitara må du punge ut med 8.545 mer i avgifter. Ja, selv småbilen Toyota Yaris 1,4 stiger med 2.459 kroner i avgift.

Vil ha avgiftsreduksjon


Les også: Vil ha dieselgebyr

Svendsen poengterer at Fremskrittspartiet gang på gang har foreslått reduksjoner i avgiften for alle biltyper.

– Med våre forslag ville «vanlige» folk kunnet kjøpe seg en sikker bil som forurenser minst mulig, basert på det behovet den enkelte har, sier Svendsen.

Han lover avgiftslettelse for alle typer biler i Fremskrittspartiets alternative statsbudsjett for 2013.

Flere bil og motorsaker fra siste.no finner du her:

Statsbudsjettet: Denne bilen går mest ned i pris