- Dumt å kjøpe bil med bare tre års garanti?

Akkurat nå kan det være vanskelig å være bilkjøper. Les rådene:

Volvo XC60_
Volvo XC60_

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Det er bilbytte på gang hos oss og vi er litt i villrede på grunn av det som nå skjer rundt garantiene. Det står egentlig mellom to merker som begge "bare" har tre års garanti. Synes du det er dumt å kjøpe en av dem når så mange tilbyr fem år? Skulle vært interessant å høre hva du mener om de andre vil komme etter nå og eventuelt når det skjer. Det ville være veldig bittert å kjøpe ny bil med tre års garanti og så utvides garantien uka etter at vi har kjøpt! Hilsen (kanskje) snart Ford eller Volvo-eier.

Benny svarer:

Heisann! Skjønner at det er litt "rotete" å være nybilkjøper akkurat nå, når det begynner å bli ganske store forskjeller mellom merkene på garanti - og stadig flere utvider.

Først vil jeg si at jeg ikke direkte fraråder å kjøpe et merke med tre års garanti kontra ett med fem år. Det er jo flere ting enn bare garantien som spiller inn for bilvalg. Men klart dette er en viktig faktor - særlig hvis du legger vekt på å ha et mest mulig forutsigbart bilhold. Viktig er det også i forhold til annenhåndsverdi hvis du tenker å selge relativt kjapt igjen - da kan du selge bruktbil som fortsatt har igjen nybilgaranti.

Men det blir en totalvurdering - av alt som er viktig for deg ved bilvalget.

Etter at VW. Audi og Skoda økte til fem år, har nå Alfa Romeo, Fiat, Suzuki og sist Toyota kommet etter. Min teori er at flere vil komme. Det kan ikke være enkelt å være bilselger når kundene kommer og spør hvorfor ikke merket "ditt" har like god garanti som mange av de andre har!

Når det gjelder tidspunkter, tar jeg sjansen på å tippe at de som nå kommer etter, vil gjøre den nye garantien gjeldende fra 1. januar, noe annet ville virke ganske urimelig så tidlig på året.

Lykke til med bilvalget ditt!

LES OGSÅ: Kan privatpersoner kjøre bil med grønne skilter?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: