Duger BMW X1 som familiebil?

Mange drømmer om BMWs lille-SUV. Men er den stor nok til en familie?

BMW X1 er endelig i Norge. (Foto: Ole Martin Lundefaret)
BMW X1 er endelig i Norge. (Foto: Ole Martin Lundefaret)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Anonym spør:

Hei Benny. Jeg har fått firmabil på jobben (endelig!) og skal dermed også ha nybil for aller første gang. Vi har to unger som gjerne også ber med seg en venn eller venninne på tur og lever et ganske aktivt liv med kjøring hit og dit. Vil veldig gjerne ha bil med firehjulstrekk denne gangen og ettersom jeg alltid har vært BMW-mann er det først og fremst det vi ser på. Må holde oss innenfor 450 000 kroner og da blir det X1 mned 1,8d.

Har sett at dere har testen den på broom og derfor håper jeg du kan svare meg på om denne duger som familiebil til en familie som vår. Er det noe annet vi bør tenke spesielt på hvis vi velger å gå for denne bilen? Håper du har mulighet til å svare kjapt. Takk for en god side og en interessant spørrespalte.

Benny svarer:

Hei du. X1 er en bil mange har lyst på om dagen, det ser vi også på mengden av spørsmål til Spør Benny og mange lurer på akkurat det samme som deg: Nemlig om X1 er stor nok som familiebil.

Til det vil jeg svare et litt forsiktig tja. Foran har du grei plass og baksetepassasjerene har det overraskende bra. To - og av og til tre - unger er ikke noe problem her. Det er verre med bagasjerommet. 420 liter er snaut og her må X1 se seg slått av de aller fleste stasjonsvogner. Bagasjerommet blir veldig grunt og da er det ikke allverden å hente på å stable i høyden heller.

Men - hvis du kjøper en velvoksen skiboks, har du jo plutselig flere hundre liter bagasjeplass på taket også. Legger du inn det i budsjettet ditt, tror jeg du vil oppdage at X1 duger helt fint til en tobarnsfamilie.

Til 450 000 kroner har du rom for litt utstyr ut over det som er standard. Jeg ville vurdert skinnseter og se litt nøye over pakkene som BMW tilbyr. Du bør få en fin bil til denne prisen. Lykke til!

Her kan du lese testen på X1

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Solid og elegant interiør i BMW X1. (Foto: Ole Martin Lundefaret)
Solid og elegant interiør i BMW X1. (Foto: Ole Martin Lundefaret)