Du kan redde liv med mobilen

Først på et ulykkessted? Da er dette gull verdt.

If pohone
If pohone

Å komme først til en ulykke kan by på utfordringer. Man blir lett stesset og kan glemme selv de mest opplagte ting i en slik situasjon. Men nå kan du få hjelp til å finne ut både hva du skal gjøre og i hvilken rekkeføge - av din iPhone.

Forsikringsselskapet If lanserer nå en iPhone-applikasjon med konkrete tips i en ulykkessituasjon. Den guider deg gjennom førstehjelp, finner riktig nødnummer i alle land og hjelper deg med bilder til skademeldingen.

- Det er vårt mål å gjøre kundene våre så godt forberedt som mulig dersom de havner i en skadesituasjon. Med denne nyvinningen håper vi det skal bli litt enklere dersom uhellet skulle være ute, sier Line M. Hestvik, konserndirektør i If Skadeforsikring i en pressemelding.

LES OGSÅ: Start bilen med mobilen

Dette er funksjonene

- Du får alltid tak i hjelp i en ulykkessituasjon. Alle alarmnumrene i Europa er lagret. Numrene forandrer seg automatisk etter hvilket europeisk land du er i.

- Telefonen finner din posisjon når du ringer alarmnummeret.

- I applikasjonen er det også en funksjon for å hjelpe deg og ta bilder ved en trafikkulykke.

- Med ett trykk på din iPhone når du If Veihjelp hvis du trenger hjelp med f.eks. bilberging.

- ”Du får også et lynkurs i førstehjelp. Det beskriver steg-for-steg hva du skal gjøre dersom noen er alvorlig skadde eller bevisstløse på ulykkesstedet.

Gratis

Applikasjonen ”If hjelper deg” er gratis i bruk.

Du laster den kostnadsfritt ned fra App Store.

LES OGSÅ: Nå kan du lese Broom på telefonen