Du kan kjøpe kong Olavs Cadillac

Lyst på en bil med kongelig utstråling? Da bør du se nærmere på denne.

siden (Foto: Haldor Strand)
siden (Foto: Haldor Strand)

Jo da, dette er gamle, gode Cadillacen til kong Olav som hadde registreringsnummer A2, sier Haldor Strand når Broom ringer for å høre mer om Cadillacen han har til salgs.

- Kong Olav var jo glad i både biler og båter. Og dette var den siste bilen han kjørte selv, han var glad i å kjøre bil, så det hendte ganske ofte at sjåføren satt i passasjer setet, forteller Strand videre.


Annonse
Annonse

For å se hele annonsen, klikk her:


- Kong Olav var glad i amerikanske biler, har jeg skjønt?

- Ja, han var det, og du vet at etter krigen så var det ikke snakk om å ha tyske biler i Slottsgarasjen. Så det gikk stort sett i amerikansk, og gjerne Cadillac som jeg tror han var ekstra glad i.

Servicebok (Foto: Haldor Strand)
Servicebok (Foto: Haldor Strand)

8000 km på tre år

- Vet du om kong Olav Brukte denne mye?

- Ja, en del, men den gikk nok mye mellom Skaugum, Bygdøy og Slottet i Oslo. Da jeg overtok bilen, hadde den gått bare 8000 kilometer på tre år.

- Vet du hva han kjøpte igjen, etter denne?

- En ny Cadillac. Ryktene sier at hovedgrunnen til at denne ble solgt, var at han syntes setene var litt for myke – du vet han begynte å bli en voksen mann på den tiden, og helsen begynte å svikte litt.

Det var blant annet litt vanskelig for ham å få kontakt med sjåføren med denne bilen, så å få intercom og litt fastere seter bak var nok hovedårsaken, sier en entusiastisk Strand som tydligvis har satt seg godt inn i dettte.

Her kan du se verdens raskeste Cadillac:


Bra med beinplass i baksetet. (Foto: Haldor Strand)
Bra med beinplass i baksetet. (Foto: Haldor Strand)


Mye påkostet

- Hva har du brukt bilen til?

- Det har jo blitt en del bryllupskjøring og andre limousin-oppdrag. Det er en veldig morsom bil, den går bra med 6-liters V8 på 350 hk. Den ser jo ut akkurat slik en skikkelig limousin skal gjøre. Sort, lang - og med skikkelig krom-grill, sier han videre.

- De siste par årene har den ikke blitt brukt så mye. Men den har blitt striglet fint opp. Den har fått ny lakk, og ny motor og girkasse. Den er påkostet svært mye, og uten å skryte må jeg få si at den er strøken, sier Strand - som er åpen for seriøse bud på den uvanlige Cadillacen.

Vil du vite mer om Cadillac, les her:

front (Foto: Haldor Strand)
front (Foto: Haldor Strand)