Du kan kjøpe James Bond-bilen

Legendarisk Aston Martin skal selges på auksjon.

PS Aston Martin James Bond
PS Aston Martin James Bond

Dette er en av verdens mest berømte biler: Aston Martinen Sean Connery kjørte rundt i da han spilte agent 007 i filmene Thunderball og Goldfinger. Fullspekket med alt Q og gutta i hans avdeling kunne få dyttet inn av spektakulært utstyr i en bil!

Det ble opprinnelig bygget to eksemplarer og dette er en den eneste som fortsatt er "i live". Bilen skal selges på en eksklusiv auksjon i London i oktober.

Solid verdiøkning

I tillegg til at du får en nydelig Aston Martin DB5 kan du også boltre deg med en unik samling innebygget "ekstrautstyr", der katapult-passasjersetet kanskje er høydaren. Her ble det ikke spart på noe når James Bond skulle ut og redde verden!

Bilen ble solgt av Aston Martin-fabrikken i 1969 og har siden tilhørt den amerikanske radiokjendisen Jerry Lee. Han betalte i underkant av 100 000 kroner den gangen - nå blir det anslått at verdien ligger på rundt 35 millioner kroner. Med andre ord ingen dårlig investering.

Aston Martin fra 400 000 kroner - les mer her

Starter stiftelse

- Denne bilen har gitt meg veldig mye glede i 40 år, sier Lee selv i en uttalelse.

Det er ikke pengemangel som gjør at han nå selger. Derimot skal han bruke inntektene av salget til å starte en stiftelse som skal jobbe med å bekjempe sosiale problemer og fattigdom.

Så har du pengene og har lyst på en bil som er helt unik? Da kan du jo også glede deg over at du i det minste slipper unna norske avgifter. Denne er nemlig forlengst veteran!

LES OGSÅ: Topp 5 James Bond-biler - klikk her

Det kaller vi soltak. Og legg merke til telefonen i passasjersetet. Det var rene science fiction tilbake på 60-tallet.
Det kaller vi soltak. Og legg merke til telefonen i passasjersetet. Det var rene science fiction tilbake på 60-tallet.