Du kan gjøre et kupp på bilauksjon

Smart - eller skummelt? Det er i alle fall penger å spare.

Bilauksjon kan være en god mulighet til å få veldig mye bil for pengene   men det er nok et faktum at ikke alle objektene er like attraktive.
Bilauksjon kan være en god mulighet til å få veldig mye bil for pengene men det er nok et faktum at ikke alle objektene er like attraktive.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jonas spør:

Halloisen Benny. Jeg er en student som nå har spart opp nok penger til å kjøpe bil, dvs jeg har rundt 50 000 kroner å bruke. Veldig mye jeg har lyst på men det meste blir for dyrt. Forrige uke ble jeg imidlertid med en kompis på bilauksjon og jeg ble litt satt ut over hvor billig noen av bilene gikk. Ble skikkelig revet med der og da men holdt meg heldigvis i skinnet.

Det jeg lurer på nå er om dette er for godt til å være sant eller om jeg trygt kan kjøpe bil på auksjon? Er det noe spesielt jeg bør være obs på i forhold til reklamasjon og rettigheter osv? Er det noen spes grunn til at bilene er så billige på auksjon? Jeg har tenkt å kjøpe før jeg skal hjem til Ålesund på vinterferie så veldig fint hvis du har mulighet til å svare litt raskt på dette. Otimistisk hilsen fra Jonas.

Benny svarer:

Hei Jonas. Ja, bilauksjon er spennende greier! Jeg har vært på noen jeg også og har kjent hvordan det kribler i lommeboka.

Du kan absolutt gjøre et kupp på bilauksjon! Jeg har også blitt overarrasket over hvor billig enkelte biler går der. Det varierer veldig med hvor mange som er til stede på selve auksjonen. Og lite folk i "hallen" betyr gjerne at noen biler går for nesten latterlig lave priser.

Men selvfølgelig er det ting du må passe på her. De aller fleste som driver med dette sjekker bilene på forhånd og auksjonerer dem med en tilstandsrapport. Jeg er imidlertid ikke så sikker på om alle disse rapportene er like grundige. Jeg anbefaler derfor sterkt å ta med en bilkyndig person som kan se på bilen før du kjøper.

Servicehefte er også viktig. Sjekk om det ligger i bilen og ikke minst at det er fulgt opp. Du kan også få en brukbar pekepinn på hvordan bilen har vært behandlet ved å se nøye på den, både utvendig og inni.

Det er slik at de fleste bilene som ender på bilauksjon har vært forsøkt solgt gjennom andre kanaler tidligere - men blitt stående. Det er det jo gjerne en grunn til. Derfor har bilauksjonene ofte mange biler som blitt oppfattet som litt "ukurante" i bruktmarkedet. Det trenger absolutt ikke bety at de er dårlige - men det er biler som ikke "alle andre" vil ha.

Før du går på auksjon for å kjøpe bør du sjekke ut de aktuelle modellene og ikke minst skaffe deg en oversikt på hva prisene ligger på ellers i markedet. Auksjon SKAL være billig - og finner du attpåtil en fin bil som du har lyst på, ligger alt til rette for et godt kjøp.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: