Du kan bli MX-5 eier for bare 39 000,-

Verdens mest solgte roadster trenger ikke koste mer. Her er Norges billigste.

MX5 en fra 1990 skifter eier for bare 39 000,  (Foto: Torstein Haga)
MX5 en fra 1990 skifter eier for bare 39 000, (Foto: Torstein Haga)

Mange cabrioletdrømmer har blitt stoppet fordi bankkontoen har vært altfor slunken. Men toseter med stofftak trenger på ingen måte å koste en formue.

Mazda MX-5 er ikke bare verdens mest solgte roadster. Den er også en av de rimeligste cabrioletene du kan kjøpe. Og nå får du den for langt under 50 000 kroner.

Høstpris

Etter et kjapt søk på nettet fatter vi fort interesse for et lekkert, rødt og nylakkert eksemplar som selges for bare 39 000 kroner.

- Hei, du det er fra Broom. Vi ser du har Norges billigste MX-5 til salgs. Men for å begynne helt med begynnelsen, hvorfor kjøpte du den?

1,6-liters motor på 116 hk.  (Foto: Torstein Haga)
1,6-liters motor på 116 hk. (Foto: Torstein Haga)

Droppet motorsykkel

- Fra Broom! Så kult! Jeg er stor fan av programmet, svarer Torstein fra Homborsund entusiastisk i andre enden.

- Jeg hadde motorsykkel tidligere, men etter at kameraten min ble skadet i en motorsykkelulykke, fant jeg ut at en jeg ville ha en litt tryggere farkost.

- Valget falt da på denne bilen, som både gir luft i håret og duft av blomstereng i neseborene – men som er mye tryggere, forteller Torstein videre.

MX-5en er hans første cabriolet, men neppe den siste.

Drømmer om Audi TT

- Nei det blir nok ikke den siste, akkurat nå drømmer jeg om en Audi TT, men Mazdaen skal selges først, sier han videre.

For å se annonsen på Torsteins Mazda MX-5, klikk her:

- Hvordan er MX-5en å kjøre? Undrer jeg.

1990, Mazda MX5 (Foto: Torstein Haga)
1990, Mazda MX5 (Foto: Torstein Haga)

- Det er en fantastisk morsom bil. Den egner seg ikke så godt i 150 km/t på autobahn, men på småkuperte og svingete landeveier er den fantastisk morsom. En lettkjørt, snerten og grei på alle måter. Min bil har i tillegg fått et senkesett, noe som gir enda litt mer gokartfølelse når svingene kommer tett.

- Hvordan har eierskapet vært?

Fornøyd eier

- Stort sett veldig greit, jeg er godt fornøyd og har kost meg masse med den.

Hva skal du se opp for? Les mer om denne bilen i Brooms bruktbilguide:

- Men bilen er jo gammel og har gått langt, så noe småplukk har det vært. Jeg har påkostet den mye. Blant annet ny kalesje, clutch, registerreim og hellakkering for å nevne noe.

Dårlig regnestykke...

- Så for meg blir regnestykket dårlig – faktisk så dårlig at jeg ikke liker å tenke på det, humrer den hyggelige selgeren.

Som helt til slutt legger til at han bruker bilen hver dag, men at den trenger bitte litt omsorg og pleie for å bli helt tipp-topp.

Lyst på helt ny MX5? Les test av den her:

Nylakkert og med ny kalesje (Foto: Torstein Haga)
Nylakkert og med ny kalesje (Foto: Torstein Haga)