Du gjetter kanskje hva som er Vegards favoritt-rett...

Nå har han det til og med på bilen.

Dette er med all sansynnlighet den eneste BMW-en i verden med TACO-skilt. Bilder: privat
Dette er med all sansynnlighet den eneste BMW-en i verden med TACO-skilt. Bilder: privat

På bare noen få uker har over 11.000 nordmenn søkt om sitt eget, personlige bilskilt. Selv om behandlingstiden er relativt lang, har flere entusiaster fått skiltet sitt på plass.

En av dem er Vegard Myhre fra Trondheim. Han var nemlig blant de aller første som søkte om skilt da Statens vegvesen åpnet tjenesten 15. juni klokken 11.

– Jeg satt klar ved PC-en på jobben. Nettsidene gikk i svart også for meg, men etter en halvtimes tid fikk jeg endelig søknaden av gårde, forteller trønderen.

Og det er ikke et hvilket som helst navn 27-åringen har hentet til sin splitter nye BMW X5.

Taco for 9.000 kroner

Statens vegvesen forteller til Broom at de fleste velger sitt eget navn eller bilrelaterte navn og betegnelser. Det kan vi ikke akkurat påstå at Vegard har gjort.

Dette skiltet har nesten blitt en turistattraksjon hjemme i nabolaget i Trondheim. 
Dette skiltet har nesten blitt en turistattraksjon hjemme i nabolaget i Trondheim. 

– Jeg er ikke bare glad i BMW, men også taco. Det spiser jeg minst to-tre ganger i uken. Alle kompisene mine kaller meg bare for tacokongen, og oppfordret meg til å søke om ”Taco” så fort tjenesten åpnet. Så da gjorde jeg det, forteller Vegard.

– Du syns ikke 9.000 kroner er mye å betale for et taco-skilt?

– Det er litt penger for et moroskilt ja. Samtidig syns jeg det er veldig bra at overskuddet går til trafikksikkerhets-tiltak, slik Vegvesenet har indikert. Dersom det ikke hadde vært slik, er det ikke sikkert jeg hadde søkt, konstaterer 27-åringen.

Han hentet skiltet sitt i forrige uke, og det er ikke noen hvilken som helst bil som får æren av å bære det personlige skiltet.

11.000 har søkt om personlig bilskilt - bare 60 skilter er levert

Splitter ny X5 – med ALT utstyr

Bilen til Vegard er nemlig også personlig. Den har han skreddersydd etter egne ønsker. Sent i fjor hentet entusiasten sin splitter nye 2017-modell BMW X5 40d.

Under panseret på X5 40d finner vi seks sylindere, 313 hk og 630 Nm.   
Under panseret på X5 40d finner vi seks sylindere, 313 hk og 630 Nm.   

– Det er helt klart drømmebilen og jeg har spart til den lenge. Den har absolutt alt utstyr det går an å få tak i, alt fra varmesøkende kamera til massasje i setene. Jeg innrømmer kanskje at handelen innebar mer interesse enn fornuft, smiler han.

Til sammen er det ekstrautstyr på bilen for nærmere 500.000 kroner, noe som betyr en totalpris på over 1,4 millioner.

– Så langt er jeg veldig fornøyd. Også er det jo litt ekstra moro at folk knipser en del bilder av den. Kanskje det har noe med skiltet å gjøre også, avslutter entusiasten fra Trondheim.

Vi tester nye BMW 530d: Dette er familiebilen som kjører fra de fleste

Personlige bilskilt

Hva skiltet ditt kan inneholde er ikke fritt. Det er et krav at tegnkombinasjonen ikke er støtende, til ulempe for noen eller krenker varemerkerettigheter.

Alle personlige skilt må ha minimum to og maksimum sju tegn (ordinære norske bokstaver og tall), inklusiv eventuelle mellomrom.

For å kunne søke om et personlig bilskilt må du være fylt 18 år. Du må også eie den aktuelle bilen (uten medeier) som skal ha skiltet.

Prislappen er 9000 kroner - da eier du rettighetene til skiltet i 10 år.