Du får ikke bot før du prater

Trodde du det er forbudt å holde mobilen i hånda mens du kjører bil? Da tar du feil.

PS mobil (Foto: Scanpix)
PS mobil (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Tommy spør:

Hei Benny jeg har et spørsmål om å bruke mobilen i bilen. Det er jo ulovlig å snakke i telefonen hvis man ikke har handsfri. Men er det virkelig ulovlig å holde mobilen i hånda hvis man ikke prater i den? Det kan da vel ikke være noe forbud mot det?? Hva er i såfall forskjellen på det og å holde en kaffekopp eller en isskrape i hånda? Diskuterer dette med kompisene mine og vi blir ikke helt enige. Kan du hjelpe oss litt?!

Benny svarer:

Hallo Tommy! Regelen er klar: Du må BRUKE mobiltelefonen. Dvs du må være koblet opp (snakke eller lytte). Hvis telefonen er slått av, kan politiet heller ikke gi deg bot. Det er jo ikke utgangspunktet mer ulovlig å ha mobilen i hånda, enn det er å holde en kaffekopp eller en isskrape.

Tenker du nå at du enkelt kan komme deg unna mobilbot ved å nekte for at du pratet i telefonen? Vel, så enkelt er det nok ikke. Politiet kan ta beslag i telefonen og sjekke samtaleloggen, eller de kan sikkert også sjekke med telefonselskapet. Derfor er nok ikke det noen god ide.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: