GPS_ulykke
GPS_ulykke

Druknet etter at GPS-en ledet dem ut i innsjø

Klarte ikke å stanse bilen da veien plutselig tok slutt.

Antallet GPS-relaterte ulykker vokser i takt med at navigasjon i bilen blir stadig mer utbredt. Både fastmontert - og ikke minst i form av små, håndholdte enheter.

Men heldigvis går det sjelden så galt som i nyheten spanske El Mundo nå kan berette.

De forteller nemlig den tragiske historien om to senegalesiske menn som var ute og kjørte på landsbygda utenfor byen Capilla.

Ikke kjent

Det var sent på kvelden og mørkt, på en vei som skal ha vært i svært dårlig forfatnting.

Hverken sjåføren eller hans passasjer skal ha vært kjent i området. De stolte derfor på anvisningene fra GPS-en. Den ledet dem langs en vei som endte mot en kunstig innsjø.

Ifølge passasjereren, som overlevde ulykken, skal ikke sjåføren ha klart å stanse bilen - en Peugeot 306 - i tide da veien plutselig stoppet. Dermed kjørte bilen ut i innsjøen, ble raskt fylt av vann - og sank. Og sjåføren druknet.

LES OGSÅ: Pass deg for GPS-fellene

Smadret Rolls-Royce

Heldigvis går det som regel ikke så galt som dette. Men det er mange eksempler på både utforkjøringer og andre ulykker på bakgrunn av at mange åpenbart stoler blindt på GPS-en - og slett ikke er så årvåkne som de burde i trafikken.

Et eksempel er en uhyre sjelden Rolls-Royce fra 1953 som tidligere i år ble smadret i Tyskland. Det skjedde da sjåføren tok feil av veien og fikk instrukser om å ta en U-sving. Det gjorde han da også - men uten å sjekke først om det kom biler bak. Her kan du lese mer om denne saken:

Hva mener du? Stoler vi for mye og for blindt på GPS-en? Skriv i kommentarfeltet under: