Dronningen av England selger bilen sin

...du kan kjøpe den - ikke blir den spesielt dyr heller!

forfra
forfra

Jo, da, det er Elizabeth II's private 1984 modell Daimler Double Six Long Wheel Base, som nå skal sleges på auksjon.

Bilen som har chassis nr: 393721 ble montert sammen på Jaguar-fabrikken i Conentry sommeren 1984- spesielt for Dronningen.

Dette er en ”top of the line” utgave med alt tenkelig utstyr, og luksus. Motoren er en 5,4-liter V12 på 295 hk og den har så klart automatgir.

Ble testet ekstra

Bilen ble også spesiellt testet i over 2000 miles ekstra, for å luke ut eventuelle småfeil og barnesykdommer før den ble levert til Buckingham Palace i oktober, som Dronning Elizabeths private bil.

Dronningen har kjørte ca 21 000 miles med den i de tre årene hun hadde den. Daimeleren ble brukt til privat kjøring ut og inn av London for å besøke venner og familie. Men har også hatt vinterturer til Baltimore i Skottland for å feire jul, og til sommer-residensen i Sandringham. Ofte med Dronningen selv bak rattet.

Les også: Test av Land Rover, en av Dronningens andre biler:


Bak-rattet
Bak-rattet


Habil sjåfør

Dronningen er en habil sjåfør, og liker å kjøre selv. Ofte sees privatsjåføren i passasjersetet. Under andre verdenskrig tjenestegjorde hun nemlig som Ambulansesjåfør, og måtte den gang også skifte hjul selv, når det var nødvendig. Men vi gjetter på at hun ikke har gjort det på denne...

Mange kjente personer

Flere kjente personer har hatt plass i de kremefargede skinnsetene. Både Prinsesse Diana, Prince Charles, dronningmoren og tidligere statsminister Margareth Tatcher har alle sittet på i denne bilen. og sikkert mange andre også. Bilen har også har blitt brukt til det de kaller "lav-profil oppdrag".

Tilpasset Dronningen

Den har fått mye spesialtilpasset utstyr innmontert også. Blant annet har et spesielt baksete fått plass slik at Dronningens hunder også skulle kunne kjøre så komfortabelt og sikkert som mulig. En ekstra antenne og tilhørende radioapparatur gjorde det mulig for Dronningen å kunne kommunisere med både hjemmekontoret og Downing Street selv om hun satt i bilen.

Tåkelysene under støtfangeren er koblet slik at de kan blinke i intervaller ved offisielle oppdrag, og bilen er også utstyrt med diskré innvendige blålys – om den måtte ut på hasteoppdrag, for å nevne noe.


Interiør
Interiør


VIP-service

Bilen har blitt vedlikeholdt på absolutt høyeste nivå, og alltid vært levert til Jaguar-fabrikkens VIP-avdeling for service og vedlikehold. Den skal være like fin og i like god stand som da den var ny.

All dokumentasjon, dobbelt nøkkelsett osv videre følger den 26 år gamle bilen ved salget.

Unikt salg

Biler som har blitt brukt av det engelske kongehuset returenes til fabrikken etter endt bruk. Det har også denne gjort, da den har stått på fabrikkens eget museum de siste årene. Og en talsmann for Kongehuset sier at det er første og siste gang kongehuset velger å selge en av sine biler. Og at dette derfor er en helt unik mulighet for å skaffe seg en sjelden pærle.

Prisen:

Så var det prisen da. Med så unik historie, og et så unikt tidligere eierskap kunne man kanskje forvente at vi her snakket om en bil i millionklassen? Neida - ikke i følge RM Auctions som skal auksjonere bort bilen under en auksjon i Monterey i California.

De forventer en pris på mellom 60.000 og 80.000 dollar når de auksjonerer den bort den 13. august.

Det vil si mellom 370.000 og 500.000 kroner. Vi snakker altså om det samme som en vellutstyrt Volkswagen Passat. Så om du har noen feriepenger til overs, så...

Les vår bruktbiltest av Jaguar XJ6 her:


bakfra
bakfra