Drømmetur på Route 66

Rosenborg-legenden Christer Basma er reiseklar med 40 fotball-supportere.

Landskapet rundt Route 66 USA tar pusten fra de fleste (Foto: www.route66usa.info)
Landskapet rundt Route 66 USA tar pusten fra de fleste (Foto: www.route66usa.info)

Christer Basma inviterer 40 RBK-fans til å bli med og krysse USA på Harley-Davidson.

– Vi stiller med to norske guider, nye Harley-Davidson, filmteam, utendørs svømmebasseng, 4000 km, åtte stater tre tidssoner, cowboyranch, indianer-reservat, hele originale Route 66. Det beste av Hollywood, Las Vegas og helikopter over Grand Canyon. Dette blir tidenes RBK-eventyr-reise, over 17 dager. Det sier grunnlegger og eier av www.route66usa.info, Arve Stallvik.

Tid til fotballprat også

Rosenborg Ballklubb og Route66usa.info har inngått partnerskap og inviterer fotballfansen på tur tvers over USA. Her blir det ikke bare Harley-Davidson-kjøring, det blir også tid for fotballprat med høyrebacken fra Rosenborg som har 40 landskamper bak seg:

-Det blir nok mye godprat og fotballhistorier underveis, ja. Jeg forsøker å få med alle mine fotballvenner på denne reisen. Gleder meg som en unge, sier Christer Basma.

Årets viktigste MC-nyheter finner du her:

Et levende museum

Route 66 er et levende museum.  (Foto: www.route66usa.info)
Route 66 er et levende museum. (Foto: www.route66usa.info)


Route 66 var ferdig i 1926 og det var langs denne veien at folk på den tiden flyttet vestover. Veien knyttet USA sammen.

I 1985 ble Route 66 erstattet av større nterstates. Men fortsatt står de gamle sjappene og minner reisende om den gangen Route 66 var viktig for landets fremtid. I dag er Route 66 en vakker rute som byr på naturopplevelser, nostalgi, storbyer som Los Angeles og Las Vegas - og ikke minst fantastiske kjøremuligheter.

Å kjøre Route 66 er den ultimate eventyr-reise, og føles som å kjøre gjennom et levende museum.

Vil du heller kjøre bil? Les brukt-test av Ford Mustang her:


Har ikke Harley selv - ennå...

Christer Basma kjører motorsykkel, men ikke Harley-Davidson. Ennå. Dette blir hans jomfrutur i USA på legenden Harley. Nå har han fått prøvekjørt Jan Derek Sørensens Harley-Davidson.

-Jeg er i gang med hardtreningen, sier Christer –Jeg gleder meg til kjøringen, til å se landskapene, til å se det virkelig Amerika. Jeg har reist mye, men dette blir en annen type tur.

- Gleder meg som en unge, sier Basma (Foto: www.route66usa.info)
- Gleder meg som en unge, sier Basma (Foto: www.route66usa.info)