Den klassiske Fors Mustang cabrioleten har stått på en låve i USA siden 1985, på grunn av at drømmedama dro sin vei. Nå selges den endelig...   (Foto: Fra eBay)
Den klassiske Fors Mustang cabrioleten har stått på en låve i USA siden 1985, på grunn av at drømmedama dro sin vei. Nå selges den endelig... (Foto: Fra eBay)

Drømmedama dro – bilen ble stående i 30 år

Nå har den kommet ut etter alle årene på låven.

Ford Mustang: Et amerikansk symbol på ungdommelig lykke, lykkelig vennegjeng på tur med taket nede, varme sommerkvelder med oransje solnedganger, bål og gitarspill på stranda, lyden av dovne bølger og kanskje en kjæreste i armkroken – og den røde Mustang-cabrioleten i bakgrunnen ...

Det er drømmen. Det er slik vi skulle ønske at livet ble. De av oss som her levd en stund, vet imidlertid at livet ikke alltid blir slik som i drømmen.

Vi har flere ganger skrevet om flotte klassiske biler som av forskjellige årsaker har blitt stående. Lenge. Grunnen er som regel at noe – ofte ganske banalt – har gått i stykker.

Andre ganger er det restaureringer som aldri har blitt ferdige. Enten strekker ikke tiden til eller så står ikke evner og drøm helt i forhold til hverandre.

Drømmer er en ting. Livet noe annet

Det var trolig omtrent slik Mustang-livet var tiltenkt. I stedet ble det 30 år på en mørk låve. Illustrasjonsbilde.  (Foto: Ford)
Det var trolig omtrent slik Mustang-livet var tiltenkt. I stedet ble det 30 år på en mørk låve. Illustrasjonsbilde. (Foto: Ford)

En drøm – en knus sådan – er også grunnen til at denne vakre, røde Ford Mustang cabrioleten her blitt stående. Den har faktisk stått på en låve i nesten 30 år, som et slags symbol på en ung manns knuste hjerte ...

Det hele begynte med at en ung og ganske sikkert veldig forelsket mann kjøpe den røde Mustang cabrioleten for å så i all hemmelighet pusse den opp. Planen var å gi den i gave til det som skulle bli hans kone.

Drømmer er en ting. Livet noe annet. Slutten på den søte historien er like sann som den er brutal. Drømmedama stakk.

Den unge mannens hjerte ble naturlig nok knust. Han orket aldri å fullføre oppussingen av bilen. Derfor har den stått på låven siden.

Var dette verdens tøffeste "konebil"?Nå selges den

Ford-Mustang-bakfra
Ford-Mustang-bakfra

Nå er bilen til salgs på den amerikanske auksjonssiden e-bay.

Klikk her for å se hele annonsen.

Bilen er for øvrig en veldig tidlig Mustang-utgave. Den er produsert i 1964, den har en sekssylindret rekkemotor og tre-trinns manuell girkasse. Altså ikke "feiteste" utgave. Men like fullt en skikkelig klassiker, med sin røde lakk og beige interiør. Det faktum at det er en cabriolet gjør jo heller ikke saken dårligere.

Dessuten har mange av bilene med sekssylindret motor blitt ombygget til V8. Det var liksom det som gjaldt. Det gjør at det er forholdsvis tynt igjen med slike eksemplarer i god originalstand.

Fra blå til rød

Motoren er en 170 cu in rekkesekser og girkassen tretrinns manuell  (Foto: fra eBay)
Motoren er en 170 cu in rekkesekser og girkassen tretrinns manuell (Foto: fra eBay)

Denne bilen ble altså ikke helt ferdig oppusset før dama stakk sin vei. Det er heller ikke til å komme ifra at nesten 30 år på en låve hat satt sine spor. Men den skal – etter forholdene som det så fint heter - være så godt som komplett og i rimelig grei stand, men trenger nok allikevel en del omsorg og kjærlighet for å fortsette i den terminologien.

Bilen var opprinnelig lakkert Sky Blue da den forlot samlebåndet en vakker sommerdag i 1964, nærmere bestemt 21 juli. Men den har blitt lakkert rød en eller annen gang underveis.

Interiøret er komplett og originalt, men trenger ettersyn, frontruten er sprukket og det er sikkert ikke dumt å sjekke den litt ekstra nøye for rust heller. Ellers må man påregne nye dekk, bremseoverhaling og ettersyn av både motor og drivverk ...

Deletigangen til disse bilene er heldigvis veldig god og prisene på det meste svært humane.

Les vår store kjøpeguide for Ford Mustang her:

Hvis du vil overraske kjæresten ...

Interiøret er originalt og komplett, men trenger en oppfriskning.  (Foto: Fra eBay)
Interiøret er originalt og komplett, men trenger en oppfriskning. (Foto: Fra eBay)

Denne Shelby Mustangen har også stått her en stund...

Men hvem vet. Kanskje det finnes en ung forelsket mann der ute som drømmer om å gi kjæresten sin en helt spesiell overraskelse i form av en nyoppusset klassisk Mustang cabriolet? Og slik sett kan fullføre prosjektet nå.

Da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Auksjonen avsluttes om kun kort tid.

Det har så langt kommet inn 17 bud på bilen og prisen er nå oppe drøyt 7.000 dollar som tilsvarer i overkant av 40.000 norske kroner. Ikke noe å si på det!

Les også: Denne Mustangen skal være verdens fineste:.