Drømmedagen lot seg ikke stoppe av litt snø

Her er Broom-vinnerne i full aksjon.

Plutselig gjorde vinteren et lite velkomment comeback   og snøen kunne skapt problemer for drømmedagen til Broom på Rudskogen. Men heldigvis kunne banen ryddes, og nå kjøres det så det lukter svidd helt inn til Oslo.
Plutselig gjorde vinteren et lite velkomment comeback og snøen kunne skapt problemer for drømmedagen til Broom på Rudskogen. Men heldigvis kunne banen ryddes, og nå kjøres det så det lukter svidd helt inn til Oslo.

– Det var vel noen av oss som ble både overrasket og skuffet da vi kikket ut bak gardinene i dag tidlig. Snø var ikke akkurat som bestilt, nei, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Akkurat nå er han og 20 heldige vinnere på Rudskogen Motorsenter sammen med Jan Erik Larssen og Tommy Rustad – og der kjøres Nissan Juke Nismo så vannspruten står.

– Ja, her går det unna. Men vi var litt spent. Da jeg i dag tidlig var det faktisk snø på banen – og bilene vi bruker har sommerdekk, humrer Benny.


LES OGSÅ: Dette er power fra Japan!

Nissan hadde klart å få med seg selveste verstingen, GT-R til Rudskogen.
Nissan hadde klart å få med seg selveste verstingen, GT-R til Rudskogen.

Nissan utenom det vanlige

Det var i forbindelse med høstsesongen av Broom på TV at det var en konkurranse hver uke. Hovedpremien var en drømmedag på Rudskogen med Jan Erik Larssen, Tommy Rustad og Benny Christensen – og ikke minst tilgang til å kjøre Nissan Juke Nismo på bane.

Nismo er en forkortelse for Nissan Motorsport – så dette er ikke akkurat noe vanlige biler. Her brukes erfaringer fra motorsport både i karosseri, understell og motordeler, slik at de skal bli så sportslige som mulig.

Bilene ser barske ut også, med en rekke stylingelementer, røde speil og racinginspirert interiør.

LES OGSÅ: Fuego – den gjorde sportsbildrømmen oppnåelig

Debuterer

– Dette er herlige biler å bruke på bane. De liker turtall, du sitter godt i bøttesetene, har et tykt ratt å holde deg fast i – og bilen elsker å bli kastet rundt og herjet med, forteller Jan Erik.

20 vinnere ble plukket ut – og samtlige var onsdag klare for å gi gass i den spreke spesialmodellen til Nissan.

– De fleste har aldri kjørt på bane før, så her er det mange som debuterer. Fortsatt er det ingen som har klart å utnytte kreftene helt og fullt. Ja, med unntak av Tommy, da, selvsagt, påpeker Benny.

Benny Ruudsengen og Nina Solem fra Hurdal var to av vinnerne som fikk være med på drømmedagen på Rudskogen. - Vi har lært mye i dag, sier de to.
Benny Ruudsengen og Nina Solem fra Hurdal var to av vinnerne som fikk være med på drømmedagen på Rudskogen. - Vi har lært mye i dag, sier de to.

Mer Nismo: Racerbilen du kan levere i barnehagen med

– Gir mersmak

Benny Ruudsengen og Nina Solem er to av dem som får prøve seg.

– Det er skikkelig gøy å kjøre på bane. Jeg er overrasket over hvor sprek bilen er – og jeg digger lyden, sier Nina.

– Ja, dette ga mersmak, sier Benny.

LES OGSÅ: Nissan Juke: Den styggraske andungen

Lukter svidd gummi

Men før noen fikk slippe til bak rattet, var det en runde med teori. Tommy Rustad, Brooms faste- og Norges beste sjåfør, forklarte om prinsippene i forbindelse med det å kjøre på bane – alt fra sporvalg og bremsepunkt til sitteposisjon.

– De har mye å tenke på mens de dundre rundt her – men de gir virkelig jernet, humrer Benny.

– Ja, du, jeg synes nesten jeg kan kjenne lukten av svidd gummi helt hit til kontoret på TV2 jeg ...

– He, he, skulle ikke forundre meg det altså!

Før kjøringen kunne begynne, var det teori. Tommy Rustad (midten) er naturligvis eksperten, men Jan Erik Larssen har jo noen innspill han også ...
Før kjøringen kunne begynne, var det teori. Tommy Rustad (midten) er naturligvis eksperten, men Jan Erik Larssen har jo noen innspill han også ...

LES OGSÅ: Her er tre for deg som vil leke deg litt

Tar plassen til Jan Erik

Når Broom-vinnerne er ferdige – er det tid for å se hvordan det EGENTLIG skal gjøres.

– Ja, alle får en runde i passasjersetet med Tommy. Det er jo vanligvis min plass – men akkurat i dag overlater jeg den gladelig vekk til de entusiastiske Broom-erne som er her. Så kan noen andre enn meg sitte å hyle litt for en gangs skyld, sier Broom-generalen selv.

LES OGSÅ: Her er en ulv i Volvo-klær