GTS tok med seg tre Viper ARC til Nürburgring, stengte banen og sa:   Her blir vi til rekorden er slått. 'Enkelt' og greit. Se den imponerende rekord runden i klippet nederst i saken.
GTS tok med seg tre Viper ARC til Nürburgring, stengte banen og sa: Her blir vi til rekorden er slått. "Enkelt" og greit. Se den imponerende rekord runden i klippet nederst i saken.

Dodge Viper ARC: Denne satte ny rekord på Nürburgring

Det måtte en amerikaner til ... Da vet du vel hvilken bil det er? SE VIDEO!

Nürburgring Nordschleife 70 km sør for Köln er en av verdens mest utfordrende racerbaner – 22,8 km med halsbrekkende svinger, drøye doseringer og rette strekninger der du virkelig kan holde gassen i bunn. Den ble bygget på 1920-tallet – og ble raskt legendarisk.

Men den har også tatt mange liv – over 70 mennesker har omkommet på banen gjennom årene.

I 1961 klarte Phil Hill for første gang å tvinge rundetiden under ni minutter, da han ble klokket inn på 8 minutter og 52 sekunder. Selv 40 år senere er det vanskelig å komme under åtte minutter.

LES OGSÅ: Nettkamera på Nürburgring

7.14.64

Noe av grunnen til legendestatusen, er at banen er åpen for alle. Slik at tusenvis av mennesker hvert år tar med seg egne eller leier biler og realiserer drømmen om å kjøre på en racerbane.

Bilbransjen ynder også å bruke den utfordrende løypa til å teste sportslige modeller, og noen kaller sågar opp visse modeller etter banen.

Del med dine Facebook-venner

Og det var en slik Nürburgring-versjon som i høst satte ny banerekord for produksjonsbiler, nemlig en Lexus LFA Nürburgring Edition. Den spant rundt nordsløyfa på imponerende 7.14.64.

Rekordrunden ble festet på film, for å dokumentere løpet.

LES OGSÅ: Lexus LFA Nürburgring Edition: Denne knuser Porsche

LFA-dödare

Da våknet imidlertid konkurranseinstinktet hos SRT – som er yankeenes svar på de europeiske tuningselskapene. De jobber med Jeep, Chrysler og Dodge – og sistnevnte har jo laget en av bilverdens råeste biler – nemlig Viper.

SRT satte dermed i gang og gjorde noen justeringer på det som også i utgangspunktet må kunne beskrives som et skikkelig råskinn. Så satte de seg på flyet til Tyskland – med rekordtiden i sikte.

Med seg hadde de tre stk. Viper og sjåfør Dominik Farnbacher. Han har kjørt fort før – og sammen med godt vær og generelt gode forhold, var det optimisme i leiren.

Farnbacher loset Viper ARC lynraskt gjennom løypa – og kom i mål på smått fantastiske 7.12.13. Altså to sekunder raskere enn Lexus LFA. Også denne runden ble dokumentert med video – og nå kan du se det hele prestasjonen her.

KLIKK PÅ VIDEOVINDUET UNDER FOR Å SE KLIPPET:

http://www.youtube.com/watch?v=c4-e3uSYPpg&feature=player_embedded

LES OGSÅ: Rekordkamp på Nürburgring