Dodge Ram Laramie Longhorn pickup: Gjetter du hva dette er?

Hint: Den er amerikansk og veier over to tonn!

Untitled 1
Untitled 1

Møt Dodge Ram Laramie Longhorn - verdens mest amerikanske pick up!

rm011015fn (Foto: Webb Bland)
rm011015fn (Foto: Webb Bland)

Bare i Texas

Det har blitt en tradisjon at de mest amerikanske av amerikanske biler gjerne blir vist første gangen på Texas State Fair.

Texas er jo den mest erkeamerikanske staten, så hva passer vel bedre enn å lansere denne spesialmodellen av Dodge Ram der?

Amcar quiz: Gjetter du hva dette er?

Skinn fra en hel kuflokk

rm011012fn
rm011012fn

Bilen heter Dodge Ram Laramie Longhorn. Laramie er en liten by i bondestaten Wyoming og navnet på en TV-serie om den tøffe tida som cowboyer i 1870-årene.

Longhorn har også cowboy-røtter, det er nemlig navnet på en okserase som har stått sentralt i amerikansk kjøttproduksjon.

Tofarget

rm011016fn (Foto: Webb Bland)
rm011016fn (Foto: Webb Bland)

Når Dodge nå lanserer en bil med dette cowboyklingende navnet så er den også rettet spesielt mot rancheiere og folk som har lyst på en spesiell pick up - og som kan betale prisen.

Og spesiell er den. Ikke bare har den så og si alt ekstrautstyret du kan tenke deg, ikke bare har den et spesielt utseende med tofarget lakk, men den har også et helt spesielt interiør.

Salvesker

rm011021fn
rm011021fn

Skinninteriøret er nemlig inspirert fra salvesker, og kommer ferdig detaljer med typiske cowboy-mønstre. På seteryggene er det lommer til å legge dokumenter og annet viktig cowboymateriale, og lommene lukkes igjen med beltespennende fra bildet øverst. Det er første gang vi ser denne varianten i en bil.

Du kan få Longhorn både som 1500, 2500 og 3500 (forskjell i størrelse og motoralternativ.)

Så får det heller være at debattanter på visse internettsider mener det er en annen grunn til at bilen heter Longhorn, enn at den er oppkalt etter en kjøttfe-rase. Nemlig at det har med Texanerenes usikkerhet over eget utstyr å gjøre - dem om det!

Her kan du se bildene fra Brooms amcar-treff

Hva synes du om denne pick up-en? Skriv i kommentarfeltet under.