Dodge Charger SRT8: Så tøff kan en familiebil være

Med denne kan du yppe deg mot de fleste superbilene.

Dodge Charger_SRT8_forfra
Dodge Charger_SRT8_forfra

Navnet er legendarisk og sannelig ikke lett å leve opp til.

Dagens Charger deler plattform med Chrysler 300C og har fått kritikk for litt for mange kompromisser. Men skal det første være familiebil og firedørs sedan, skal det hardt gjøres å finne noe tøffere enn denne, i alle fall hvis du velger verstingversjonen SRT-8.

Skremme på flatmark

Nå er det klart for facelift i anledning 2012-utgaven og den vises fram akkurat nå på bilutstillingen i Chicago.

Dodge har pusset litt på designet og gjort det enda et hakk råere. Det fungerer absolutt: Får du denne bilen tett opp i bakspeilet, skjønner du at det er alvor! Særlig den gapende kjeften er egnet til skremme mindre motoriserte konkurrenter på flatmark.

Dodge-Charger_SRT8_grill
Dodge-Charger_SRT8_grill

Mer power

Alvor er det også hvis du tråkker gassen i bånn.

Under panseret finner vi nemlig en ny HEMI V8-er på 6,4-liter som erstatter dagens motor som med 6,1 liter selvfølgelig er altfor puslete.

Dette betyr enda flere hestekrefter enn dagens 425, nærmere bestemt opp til 465 og også mer NM. Dette til tross, skal både forbruk og utslipp gå ned, hvis noen Charger-kjøpere skulle være interessert i det. Blant annet skal Dodge ha utviklet en løsning der motoren går på "bare" fire sylindre når den ikke presses hardt.

LES OGSÅ: Lav dollar gir importkupp fra USA

Dodge-Charger_SRT8_bremser
Dodge-Charger_SRT8_bremser

Politisk ukorrekt

Innvendig er det nytt ratt med flat underside, setene skal ha blitt enda mer bøtteformet (det kan sikkert komme godt med) og et 900-watts stereoanlegg fra harman Kardon med 19 (!) høyttalere er også på plass.

Hele konseptet er så politisk ukorrekt i disse hybrid- og elbil-tider at vi ikke kan dy oss for å synes det er veldig kult at Chrysler-konsernet fortsatt satser på biler som dette.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Her er tre tøffe muskelbiler fra USA

Dodge-Charger_SRT8_bakfra
Dodge-Charger_SRT8_bakfra

Hva synes du – finnes det mange heftigere familiebiler enn denne? Skriv i kommentarfeltet under: