Illustrasjonsbilde (Foto: Lise Åserud /Scanpix)
Illustrasjonsbilde (Foto: Lise Åserud /Scanpix)

Disse vinterdekkene bør du styre unna

De kommer dårligst ut i test. Se hvilke:

Du får hva du betaler for – i alle fall om vi skal tro det gamle, litt slitte ordtaket.

Det viser seg imidlertid å stemme ganske godt på vinterdekk. Vi i Broom-redaksjonen har sammenliknet vinnere og tapere i en rekker forskjellige av årets vinterdekktester. Det holder ikke alltid med moteriktig mønster og fancy navnevalg når fakta kommer på bordet!

For tendensen er ganske så klar. De billigste dekkene holder rett og slett ikke mål og kan i aller verste fall utgjøre en fare for liv og helse.

Les også: Svensk mesterskap i 4x4

Her er de fire ”verstingene” - to piggfrie dekk og to piggdekk.


Piggdekk:


Insa Turbo T-2 Green line. Dette dekket skiller seg ut som det dårligste i både norske og svenske tester.

Bladet Motor skriver: "Navnet Green Line høres miljøvennlig ut, men rullemotstanden er høy. Det gir høyere forbruk og CO2-utslipp enn nødvendig. Dekket tar seg brukbart fram på is, men øvrige resultater er dårligere enn hos konkurrentene"

Dayton DW 700, er en annen gjenganger på bunnen av test-listene.

Svenske Teknikens Värld skriver: "...og det finnes egentlig ikke noe positivt å si. Jo – ditt liv som trafikant blir bedre om du unngår dette produktet".


Piggfrie dekk:


Dunlop Graspic DS-3. Dette er et unntak-dekk. Fordi det er både ganske dyrt og ganske dårlig. – og en soleklar taper blant de piggfrie dekkene.

Dette sier TV2 hjelper deg om dekket: "På snø er dekket dårligere enn alle de piggfrie konkurrentene. På våt asfalt er ikke minst bremselengden for lang"

Nankang Snow Viva SV-1: Bare navnet gir inntrykk av at dette dekket neppe er for nordiske forhold. Og dekket betegnes som håpløst på is og våt vei – et dårlig utgangspunkt for et vinterdekk

Slik konkluderer det svenske bladet Vi Bilägare: "Nankang er ikke et bra vinterdekk..." Klar tale med andre ord.

Har du vurdert å kjøpe et av disse dekkene så er vårt råd at du ombestemmer deg, og kanskje legger litt mer penger i dekkhandelen. Det lønner seg!

Les også: Mest SUV for pengene?

Les også: Test av årets vinterdekk