Disse SUV-ene kan du prute på

Her får mange bileiere seg en lite hyggelig - og kostbar - opplevelse.

Utvalget av gode SUV er er stort, men den populære biltypen hoder seg svært godt i pris.  (Foto: Illustrasjon: Broom.no)
Utvalget av gode SUV er er stort, men den populære biltypen hoder seg svært godt i pris. (Foto: Illustrasjon: Broom.no)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi har lyst på en litt høyere bil med firehjulstrekk og dermed snakker vi vel fort om en SUV som det beste alternativ? Er ikke merkeopptatt og snobber absolutt ikke for naboene, det er viktigere for oss å få en prisgunstig bil som er til og stole på.

Kan fint lite om dette, derfor hadde det vært interessant om du kan si om det er noen SUV-er man kan gjøre spesielt gode kjøp på, altså som det er mulig å prute på? Takknemlig for all hjelp, hilsen Asbjørn!

Benny svarer:

Hei Asbjørn. Det høres ut som SUV er tingen for deg, alternativt kan du se på en av stasjonsvognene med litt ekstra bakkeklaring, bilder som Subaru Outback og Skoda Octavia Scout. I denne klassen finner vi også Volvo XC70 og Audi Allroad. Ingen av dem er nok biler du enkelt pruter på, men det er jo lov å prøve seg!

SUV er generelt heller ikke bilklassen hvor det ligger an til kjempekjøp og store prisavslag, rett og slett fordi dette veldig ofte er populære biler som holder seg godt i pris. Mange lever opp til klisjeen “ som varmt hvetebrød” – de omsettes i rekordfart.

Del med Facebook-vennene dine

Men heldigvis finnes det unntak, det er en del “glemte” biler også i dette segmentet. Jeg skal gi deg noen eksempler: Forrige generasjon Kia Sportage og søstermodellen Hyundai Tucson har veldig fort ramlet litt ut av markedet. De kan nok være ganske tungsolgte som brukt, det er positivt for deg. Tvillingene Opel Antara/Chevrolet Captiva har også mye av det samme. Her er utvalget også ganske begrenset , disse var ikke akkurat bestselgere og jeg er også litt betenkt over kvaliteten, kanskje ikke det du skal gå for når det er viktig med en bil du kan stole på.

LES OGSÅ: Denne er det nesten ingen som kjøper

Mazda CX-7 har heller ikke solgt mye som nybil, den tror jeg du kan prute ganske mye på. Den kom veldig sent med diesel og Mazda klarte dessverre ikke å levere kombinasjonen diesel og automat, det har den tapt mye på. Litt lite bagasjerom, men en veldig kurant bil. Enkelte Jeep-utgaver lever også et veldig stille liv på bruktmarkedet. Det er typisk biler som ikke mange flere enn “menigheten” leter etter, dermed kan du gjøre gode kjøp!

Nissan X-Trail var en kjempesuksess i første generasjon (kan ha litt tvilsom kvalitet) , det har ikke andre generasjon (god kvalitet) klart å følge opp i det hele tatt. De har jeg inntrykk av kan bli stående ganske lenge. Og til slutt: Suzuki Grand Vitara. Litt mer primitiv enn de beste konkurrentene, men med bra firehjulstrekksystem og god driftssikkerhet, ikke en dum bil å sjekke ut det heller. Den gjør det veldig bra i mange kvalitetsundersøkelser også.

Håper du fikk noen tips her? Lykke til med valget!

LES OGSÅ: De tre beste brukt-SUV-ene

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: