Er du enig i at disse tre merkene har de verste sjåførene? De peker seg i alle fall veldig klart ut i Brooms bilundersøkelse. Fra venstre: Audi, Toyota   og BMW.
Er du enig i at disse tre merkene har de verste sjåførene? De peker seg i alle fall veldig klart ut i Brooms bilundersøkelse. Fra venstre: Audi, Toyota og BMW.

Disse merkene har de dårligste sjåførene

Noen er aggressive – mens andre tydeligvis lager kø ... Se Topp 10:

Du skal ikke ferdes veldig mye ute i trafikken før du oppdager at det er bilister som virkelig er egnet til å irritere de rundt seg.

Enten de kjører aggressivt og uforsvarlig, virker som de har tankene sine et helt annet sted enn bak rattet – eller er sinker som snegler seg av gårde og lager kø. Og dette er bare tre av veldig mange kategorier!

Del med Facebook-vennene dine

Ikke jevnt fordelt ...

I Brooms store bilundersøkelse 2012 har vi stilt dette spørsmålet: "Hvilket merke mener du har de dårligste sjåførene?".

Og her er det synd å si at stemmene ble jevnt fordelt. Nei, to merker troner suverent i toppen – mens et annet tar en klar tredjeplass, med et helt annet utgangspunkt enn de to første.

SE OGSÅ: Hvem har skylden – bilen eller sjåføren?

Klart mønster

Forvirret? Brooms bilekspert Benny Christensen har sett nærmere på tallene og ikke minst mange av kommentarene til de ulike stemmene.

Han ser et veldig klart mønster – og et mønster som kanskje ikke overrasker så veldig, tross alt.

Gjettet seg til

– Jeg tror nok jeg skulle klart å gjette meg til de to øverste plassene, uten å ha sjekket resultatene først. Det er to merker som etter hvert har fått rykte for å ha aggressive sjåfører.

– Der finner vi nemlig de to tyske premium-kompisene BMW og Audi. BMW øverst, Audi på andreplass. De får stemmer fra henholdsvis 19,8 og 15,1 prosent av alle som har deltatt. Så er det en solid luke ned til plass nummer tre, der finner vi Toyota.

SE OGSÅ: Tøff bil – elendig sjåfør

Langt opp i halsen

– Toyota? Men, men ...

– Ja, nettopp! Den hadde vel ikke jeg tippet heller. Men vi ser at svært mange har Toyota-eierne langt opp i halsen. Og her handler det ikke om aggressiv og bøllete oppførsel. Nei, her er det motsatt.

– Det er tydelig at mange mener Toyota er overrepresentert blant de som vingler av gårde godt under fartsgrensen, stopper opp foran rundkjøringene selv om det er klar vei – og generelt holder seg minst fem kilometer under fartsgrensen, forteller Benny.

LES OGSÅ: – Hva kan vi egentlig gjøre med venstre-sinkene

Topp 10: De dårligste sjåførene:

1. BMW

19,8 prosent

2. Audi

15,1 prosent

3. Toyota

9,7 prosent

4. Lada

5,5 prosent

5. Mercedes

4,7 prosent

6. Daewoo

4,5 prosent

7. Hyundai

3,1 prosent

8. Volkswagen

2,7 prosent

9. Daihatsu

2,5 prosent

10. Kia

2,4 prosent

Brooms bilundersøkelse ble gjennomført høsten 2012, på broom.no. Til sammen 1.785 respondenter svarte på en rekke spørsmål rundt bil og bilhold.

Del med Facebook-vennene dine

Hvorfor akkurat sånn?

I undersøkelsen har vi også bedt om en liten presisering. Altså at de som vil, kan få utdype hvorfor akkurat merket de valgt har de dårligste sjåførene.

Under får du et bitte lite utdrag av svarene:

SE OGSÅ: Her bøller BMW med Audi

Noen kommentarer om BMW-eierne:


Typiske BMW-eiere tror de eier veien.

Hvem ser du foreta de mest hasardiøse forbikjøringer. Hvem har fullt lysorkester tent og blender motgående. Hvem tror de er kongene på haugen. Jo, eierne av "Big Money Wasted", BMW.

Mye ungdommer som svinekjører med BMW og kommer ofte ute for ulykker

De tror generelt at de eier veien fordi de kjører Bayersk MakkWerk. Det samme kan i en viss grad sier om Audi-sjåfører.

Ekkel eiendomsmegler på vei til hytten med elskerinnen i passasjersetet. Da skal han fortest mulig fram og drit i alle andre på veien.


Noen kommentarer om Audi-eierne:


De er arrogante i trafikken, og tror de eier veien, bare fordi de har fått råd til å kjøpe en litt dyrere Volkswagen. Kjører ca. 80. 000 km i året, ser en god del av disse.

Det er de største skryt pei ... som kjører Audi, de har hele tiden verdens beste, verdens flotteste, verdens første og alt det der når det gjelder Audi. I tillegg så er det svært mange pappagutter som ikke kjører annet en Audi og det er noe jeg overhodet ikke liker.

De er som regel egoistiske drittsekker, man skal jo ikke generalisere, men ...

Det virker som det er spesielle trafikkregler for Audieiere.

Kjører som om de eier veien. Flytt deg, her kommer jeg. Jeg er ingen sinke i trafikken, har vært taxisjåfør i mer enn 36 år. 9 av 10 ganger jeg blir forbikjørt, er det av en Audiot.

Nyrike mellomaldrende menn som skal vise seg fram med litt status kjører Audi


Noen kommentarer om Toyota-eierne:


Mange eldre som kjører, og som ikke klarer å henge med i trafikken.

Ser at disse bilene ofte har bulker og parkeringsskader.

Bare legger merke til at om det er noen som gjør alt mulig annet samtidig som de kjører bil, så er det Toyota-sjåfører. Ofte er det Toyota som kjører langt under fartsgrensen, og ofte de som ligger og presser helt oppi ræva di i 40- og 50-soner, og ikke klarer å henge med i fartsgrensen i 80-soner.

Særlig Prius. De følger forbruksmåler og ikke trafikken

For det meste mennesker av den eldre garde (menn med hatt, og en kone med blåskjær i håret), og folk som er totalt uinteressert i bil og bilkjøring :-)

Toyota har en rekke ganger trukket tilbake biler pga. feil og mangler, noe som igjen fører til at Toyota-sjåfører oppfører seg som nervevrak i trafikken.


LES OGSÅ: Kjøper du denne – da vil mange hate deg!