Disse lar seg ikke skremme av snøkaoset!

Her er bilene for deg som vil komme deg fram - uansett!

Disse tre bilene har ingen problemer med å hanskes en snørik norsk vinter. Og det trenger faktisk ikke å koste skjorta heller ...
Disse tre bilene har ingen problemer med å hanskes en snørik norsk vinter. Og det trenger faktisk ikke å koste skjorta heller ...

Etter en treg start har vinteren virkelig fått fart på seg etter nyttår. Mange steder laver snøen ned i slike mengder at det blir kaos på veiene, og brøytemannskapene har hendene fulle 24 timer i døgnet.

Det er slett ikke alle biler som er like godt egnet til å hanskes med de utfordringene som det hvite element gjerne byr på.

Men vi har funnet tre biler på bruktmarkedet som peker nese til kong Vinter. Og det trenger ikke å koste skjorta, heller!

LES OGSÅ: Så billig får du tøff stasjonsvogn med 4x4

Mercedes Geländewagen Custom

Geländewagen
Geländewagen

Vi starter med den billigste modellen i trekløveret vårt, nemlig en Mercedes Geländewagen Custom - ekspedisjonsbil.

1986-modellen har tilbakelagt 180.000 kilometer - og har en prisantydning på 111.535 kroner.

Her snakker vi fullverdig familiebil, altså hvite skilter og fem seter, og framkommelighet som kan få en fjellgeit til å rødme av misunnelse.

Og karosseriert har omtrent ikke endret seg på de nesten 20 årene siden bilen var ny, så mange vil tro at du kjører rundt i en bil til en million kroner!

LES OGSÅ: Vinterbil med særpreg - men tør du?

Ikke så rask

Det er ikke vanskelig å se at dette er noen utenom det vanlige. Den er nemlig bygget for offroadløp, opplyser selger.

Her får du derfor diverse ekstrautstyr, som blant annet vinsj og digre dekk, som kan hjelpe både deg og andre i nøden.

Under panserert sitter en rørslig 2,9-liters dieselmotor. Men selv med turbo og intercooler, er den oppgitt til noe beskjedne 65 hk. Kombinert med at doningen veier omtrent det samme som Operahuset i Oslo, sier det seg selv at det ikke er noen racerbil.

Med andre ord, du kommer kanskje ikke aller først fram, men, du kommer garantert fram!

Klikk her for å se hele annonsen

Ja, med mindre noe ryker da, vel og merke. Og på disse bilene må du, slik også annonsøren helt riktig opplyser om i annonsen, være forberedt på å måtte skru litt underveis...

Det kan virke som om noen nybiler ikke tåler norsk vinter

Land Rover Defender G4 Challenge

Land-Rover
Land-Rover

Neste bil på lista er en Land Rover Defender. Dette er en av bilmodellene i verden som har levd lengst. Akkurat som Geländewagen er det svært få visuelle endringer på disse - og det kan være vanskelig å si om den er 2, 10 eller 20 år gammel.

Men det er ikke uten grunn at den er seiglivet. I år etter år har den bevist at den har livets rett, mye takket være dens overlegne off road-egenskaper.

Det fulle navnet på denne bilen er Defender TD5 - G4 Challenge. 2006-modellen har rullet 155.000 kilometer - og prisantydningen er 227.000 kroner.

Denne vinterbilen er det ikke mange som vet om

Snorkel

Til den prisen får du altså en bil som skiller seg fra mange av de andre Defender-modellene der ute. Denne har store dekk, snorkel, vinsj og en diger kufanger, for å nevne noe.

I utgangspunktet er dette riktignok en bil med bare tre sitteplasser, og grønne skilter. Men, det følger med nok seter til å konvertere den til en 9-seter. Og om knapt to år kan det gjøres gratis.

Klikk her for å se hele annonsen

Den har dessuten nettopp vært gjennom en NAF-test. Dette er heller ikke verdens mest driftssikre bil - så det kommer godt med.

Sportsbilen som også er vinterbil

Toyota Land Cruiser Arctic Trucks 35":

Toyota AT
Toyota AT

Til slutt kommer en velkjent klassiker - nemlig Toyota Land Cruiser, signert Arctic Trucks. Og om de to andre kan være noe lunefulle med tanke på at ting ryker, så er Toyotaen som rene hvelvet å regne til sammenligning.

Alle som har sett Top Gear sin Nordpolen-ekspidisjon, vet noe om både hva Toyota og Arctic Trucks står for.

Sistnevnte har virkelig vist at de kan bygge biler som fikser det verste vinterværet naturen har å by på.

2008-modellen har beskjedne 58.000 kilometer på telleren, og er lakkert i moteriktig hvit lakk.

Prisen for herligheten er 639.000 kroner. Men da får du også den råsterke 4,5 liters V8-dielselen med twin turbo og 286 hk.

Billigbiler som holder deg på veien

Hevet fjæringen

Dekkene er av typen 35" - som jo er voksent nok for de fleste. I tillegg har Arctic Trucks blant annet breddet skjermene, tilpasset hjulbuer foran og bak, hevet fjæringen 40 mm foran og bak og justert hjulvinkler.

Alt sammen, kombinert med at dette allerede i utgangspunktet er en bil som vet litt om å kjøre off road, bidrar til å gjøre denne bilen til noe av det grommeste til å forsere vinterlandskapet med.

Klikk her for å se hele annonsen

Så da er det vel bare å begynne å spare - eller be til værgudene om at de kan holde litt igjen på all snøen som utrettelig laver ned over oss.

HAR DU NOEN TIPS TIL RÅ VINTERBILER? BRUK KOMMENTARFELTET UNDER:

Luksusvinterbil fra BMW - med verditap på 1,1 millioner kroner