Disse elbilene tente vi mest på

De mest ettersøkte i fjor er neppe de du tror det er.

Nordmenn har helt klart fått interesse for elbiler   og her er noen av elbilannonsene som fikk flest klikk i 2011. De mest solgte modellene, Nissan Leaf og Mitsubishi I MiEV er ikke en gang på Topp 10 lista.
Nordmenn har helt klart fått interesse for elbiler og her er noen av elbilannonsene som fikk flest klikk i 2011. De mest solgte modellene, Nissan Leaf og Mitsubishi I MiEV er ikke en gang på Topp 10 lista.

2011 vil for alltid stå igjen som det året da elbilen for alvor gjorde seg bemerket i bilmarkedet. Her til lands var det Mitsubishi I-MiEV og Nissan Leaf som sto for brorparten av salget.

Plutselig ble det solgt rundt 2.000 elbiler. I år blir det etter alt å dømme enda mer.

Del med dine Facebook-venner

Vi har hentet fram statistikk over de mest søkte elbil-annonsene på finn.no – og funnet ut hvilke brukte elbiler vi nordmenn var mest nysgjerrige på.

På Topp 10-lista er INGEN av de mest solgte elbilene. I stedet finner vi alt fra åpne tosetere og en trehjuling med kalesje – til sportslige syvsetere og en kassebil!

Det er mange ulike varianter i elbilmarkedet. Dette er Twike Active - elbilen som kombinerer elmotor og pedaldrift, for å gi deg ekstra rekkevidde. Plass til to personer - og motoren har 7 hk.
Det er mange ulike varianter i elbilmarkedet. Dette er Twike Active - elbilen som kombinerer elmotor og pedaldrift, for å gi deg ekstra rekkevidde. Plass til to personer - og motoren har 7 hk.

LES OGSÅ: Elbil: Hjem fra jobben - med hjertet i halsen

Mange nordmenn har bestilt

Elbilen det norske folk er aller mest nysgjerrig på, er ikke helt overraskende Tesla Model S. Dette er kanskje den mest praktiske og ikke minst en av de aller stiligste elbilene du kan få tak i. Det vil si, du får ikke tak i den helt enda. Den skal nemlig først introduseres i USA – men etter det står det norske markedet høyt på lista.

De første modellene kommer enten mot slutten av 2012, eller starten av neste år. Og det er mange som allerede har skrevet seg på lista for å være sikker på å få sin bil så raskt som mulig. Per nå ligger antallet på over 150.

Fra 500.000 kroner

Tesle S er ikke bare flott å se på – den tilbyr også overlegen kjørelengde på batteripakkene. Det er tre alternativer, med rekkevidde fra 250 til 480 km. Da snakker vi plutselig et fullgodt alternativ til den vanlige bilen din.

I tillegg er den praktisk – med stort bagasjerom (680 liter) og kan bestilles med to ekstra seter bakerst – slik at du faktisk har en syvseter.

Prisen er ikke klar enda, det forventes en startpris på minst 500.000 kroner for den billigste varianten – før ekstrautstyr og vinterdekk.

7-tommers infotainment-skjermen som så mange er opptatt av, er imidlertid standardutstyr – selv om enkelte funksjoner vil koste ekstra.

0–100 km/t skal gå unna på i overkant av seks sekunder – så det mangler ikke krefter heller.

LES OGSÅ: Elbil: - Kan jeg være trygg på å komme helt fram til jobben?

Elbil med tipp

Om vi kikker på de andre bilene på Topp 10-lista, finner vi også en annen Tesla-modell, nemlig cabrioleten Roadster. En toseters sportsbil med rå ytelser og god rekkevidde.

Blant de mer sære variantene har vi Solar electric car, som kan selges både som moped og firehjuls-MC, Tazzari ZERO med 20 hk, to seter og en totalvekt på 542 kilo og kanskje særest av alt, kassebilen Piaggio Porter Electric.

Sistnevnte er altså noe så uvanlig som en elektrisk arbeidsbil – som kan leveres som pickup, varebil, med tipp eller om ønskelig fire seters personbil.

Prisen for denne starter på 169.900 – og da får du en bil med toppfart på 57 km/t og en rekkevidde på 110 km.

Det er med andre stadig nye segmenter der elbilene gjør sitt inntog.

LES OGSÅ: - Disse bilene kan være rene dødsfeller

Denne unge modellen representerer ifølge en av Broom forumets brukere IKKE de som kjører elbil eller hybrid.
Denne unge modellen representerer ifølge en av Broom forumets brukere IKKE de som kjører elbil eller hybrid.

Her er Topp 10-listen over de mest søkte elbilene i 2011:

Tesla Model S – 49.031 visninger

Tesla Roadster Sport 2,5 23.735 visninger

Solar Electric Car – 19.813 visninger

Tesla Roadster 2,5 – 18.679 visninger

Tazzari ZERO Special Edition – 15.639 visninger

Tesla Model S – 13.291 visninger

Piaggio Porter Electric – 11.901 visninger

Tesla Model S – 10.882 visninger

Twike Active – 10.872 visninger

Anchi Electric – 7.447