Tre bruktbiler som vakte oppsikt i 2016. Fra venstre BMW M550d, Volvo 240 – og Volvo 240! Faksimiler fra www.finn.no.
Tre bruktbiler som vakte oppsikt i 2016. Fra venstre BMW M550d, Volvo 240 – og Volvo 240! Faksimiler fra www.finn.no.

Disse bruktbilene var vi mest nysgjerrige på i år

Hvem skulle trodd dette...

Bruktbil er noe som opptar de aller fleste bilinteresserte. Dette markedet kan være en ekte godtebutikk, med alt fra kostbare drømmebiler, til kupp du kan gjøre for bare noen tusenlapper.

Vi skriver mye om bruktbil her på broom.no. Derfor følger vi også godt med i hva som finnes ute i markedet til enhver tid. Det resulterer ganske ofte i reportasjer, og nå har vi sett nærmere på hvilke av disse som ble aller mest lest i året vi snart legger bak oss.

Vi har rett og slett laget Topp 3 over de mest leste bilannonse-sakene. Den ser slik ut:

1. Volvo 240

For rundt 13 år siden ble Anders Østlien fra Hunndalen rett utenfor Gjøvik konfirmert. I slike sammenhenger vanker det gjerne pengegaver. Til tross for at det var en del år igjen til han fikk førerkort – eller kanskje nettopp derfor – ble en eldre og ikke altfor fin Volvo 244 innhandlet for nettopp konfirmasjonspengene.

Planen var å fikse den opp og å gjøre den i alminnelig god bruksstand til han ble 18 år. Men så ballet det på seg! Nå sitter Anders med det som er både en av de fineste og råeste Volvo 240-ene i landet.

– Bilen har vært strippet helt ned til minste molekyl og satt sammen igjen med nye deler, forklarer Anders, som nå jobber hos Volvo på Gjøvik, som personlig servicetekniker.

Denne Volvoen er virkelig unik – og det gjenspeiles i prisen. Faksimile fra www.finn.no 
Denne Volvoen er virkelig unik – og det gjenspeiles i prisen. Faksimile fra www.finn.no 

Klikk her for å lese mer om den unike Volvoen

2. BMW M550d xDrive

En vanlig taxi, tenker du kanskje, når du ser den hvite BMW 5-serien. Riktignok med M-pakke, som gir den et litt mer sportslig utseende, men mest sannsynlig er det vel en 520d med 163 hk?

Joda, tanken er nok riktig den. Som regel har du rett. Men akkurat i dette tilfellet tar du skammelig feil. For her snakker vi ganske enkelt om en av Norges aller råeste taxier. Nemlig en BMW M550d xDrive. Det lukter svidd lang vei av den 3-liter store TRIPPEL turbo-motoren som spytter ut 381 hk.

Ikke bare det – den skal selges. Det er gode nyheter for de som så langt etter en slik da den var ny. For her har verditapet vært brutalt! La oss dvele litt på dette med pris. Ny kostet en slik bil fort både 1,4 og 1,5 millioner kroner. Som taxi hadde den en betydelig rabatt, men det er ingen ting i forhold til "rabatten" du får nå. Prisantydning nå er nemlig – hold deg fast – 585.945 kroner. Det er et "avslag" i prisen på nærmere én million kroner. På tre år.

'Vanlig' BMW 5-serie? Niks, dette er langt heftigere saker! Faksimile fra www.finn.no
"Vanlig" BMW 5-serie? Niks, dette er langt heftigere saker! Faksimile fra www.finn.no

Hvorfor så "billig"? Det kan du lese mer om her:

3. Volvo 240

To Volvo 240 blant de tre mest leste? Det er ganske utrolig, men det sier også mye om hvor høy standing denne modellen fortsatt har her til lands.

Bilen som ble produsert i nesten 20 år, fra 1974 til 1993, tronet lenge på salgstoppen i både Norge og Sverige. Men i dag ser vi ofte klassikeren fylt med wunderbaums, senkesett og kølsvarte ruter. På bruktmarkedet finnes det flere titalls 240-er til salgs. Snittprisen ligger på rundt 15.000 kroner, og det er sjelden ungdomsbilen klatrer høyere på prisstigen enn dette.

Eksemplaret vi har funnet er derimot langt dyrere. Per nå er bilen faktisk landets dyreste Volvo 240, med en prislapp på intet mindre enn 115.000 kroner! Men det er altså ikke uten grunn.

For det første er bilen så godt som helt original, både hva gleder lakk, motor og drivverk. Dessuten har ikke 1983-modellen rullet mer enn drøye 100.000 kilometer, noe som er sjeldent i seg selv på en aldrende 240. Men det som gjør dette eksemplaret ekstra unikt er de doble rektangulære hovedlyktene som Volvos USA-modell fikk påkostet. Kombinasjon av bensinturbo-motoren på 2,1 liter og automatgir var heller ingen vanlig variant på Volvo 240.

Hva tror du den koster? Her kan du lese mer om denne 240-en:

Volvo 240 har en unik standing i Norge, det får vi bevist igjen. Faksimile fra www.finn.no
Volvo 240 har en unik standing i Norge, det får vi bevist igjen. Faksimile fra www.finn.no

Fikk du med deg denne? Se hvem som selger bilen sin!