Disse bilmerkene har mest motortrøbbel

Her får du oversikten - både de verste og de beste.

Dette er noen av bilmerkene som er på topp 10 listen over biler med flest mororfeil.
Dette er noen av bilmerkene som er på topp 10 listen over biler med flest mororfeil.

Tyske biler er ikke så pålitelige som mange tror.

Det slår forsikringsgiganten Warranty Direct ettertrykkelig fast etter å ha gjennomført en studie av utbetalinger på nettopp alvorlige motorskader til biler de har forsikret i sin portefølje.

Warranty Direct er et stort britisk forsikringsselskap som tegner tilleggsforsikringer på brukte biler. De har en portefølje bestående av flere hundre tusen biler og regnes som en stor og seriøs aktør i dette markedet.

Store forskjeller

De utarbeider årlig flere forskjellige rapporter og statistikker knyttet til sine erfaringer og utbetalinger.

Nå er det altså hvilke biler som har mest motorproblemer de har hatt som fokusområde. Det viser seg at forskjellene er overraskende store fra topp til bunn.

Knuser konkurrentene – nå er dette Norges mest solgte bil!

Norske favoritter

Og som nevnt – en del tyske biler gjør det ikke spesielt godt i denne undersøkelsen.

Flere norske bilfavoritter finnes nemlig på listen over de ti bilmerkene med flest motorfeil.

Der har vi nemlig både VW, BMW og Audi, mens Mercedes derimot kommer veldig godt ut og er blant de beste i denne undersøkelsen.

Men også en svenske og ikke minst et par briter er også på denne listen, deriblant MG / Rover på jumboplass med alvorlig motorfeil på 1 av 13 biler.

Duncan McClure, som er administrerende direktør i Warranty Direct, sier i en pressemelding at motorfeil er noe av det bileiere frykter mest.

Kan bli dyrt

MG Rover endte på Jumboplass med alvorlig motorfeil på 1 av 19 biler. Illustrasjonsbilde.
MG Rover endte på Jumboplass med alvorlig motorfeil på 1 av 19 biler. Illustrasjonsbilde.

Range Rover slaktes i ny kvalitetsundersøkelse

Ofte kan det være vanskelig og komplisert feilsøking, det kan bli venting på deler og ikke minst kan det bli veldig kostbart.

En motorfeil på en Range Rover Vogue nylig førte til Warranty Directs høyeste utbetaling på motorfeil noensinne på 13.000 pund, noe som tilsvarer nesten 135 000 norske kroner. Da er det greit å få det dekket av forsikringen ...

Bør tas på alvor

– Benny Christensen – bilekspert i Broom -hvor mye skal man vektlegge en slik statistikk?

– Jeg synes faktisk at dette bør tas på alvor. Nå sier akkurat denne undersøkelsen ikke noe om verken alder på bilene eller om det gjelder bensin, diesel – eller begge deler, men det sier noe om en trend og den bør man være oppmerksom på.

– Denne undersøkelsen gjelder for brukte biler?

– Jepp. Alderen på bilene sies det ikke noe om, men det grunn til å anta at dette er biler som er utenfor nybilgarantien nå. Ellers hadde det vel neppe blitt tegnet en slik forsikring. Vi vet også fra tidligere at "risiko-modeller" enten da med høye ytelser, eller motorer med et allerede litt "frynsete" rykte er overrepresentert i slike forsikringer, forklarer Benny.

Dette er en av verdens dårligste biler

Driftssikkerhet er viktig

– God driftssikkerhet er viktig for mange bilkjøpere enten vi snakker ny eller brukt bil.

– Som de sies i pressemeldingen fra Warranty Direct, blir alvorlige motorfeil fort veldig dyrt samtidig som det fort kan bli mange stå-dager på verkstedet.

– Vi du anbefale å styre unna disse merkene?

– Nei ikke nødvendigvis. Men som jeg har sagt mange ganger før: Det er viktig å være klar over hva man kjøper. Dette er i tillegg snakk om brukte biler med både noen år på baken og sikkert en del kilometer på telleverket.

– Igjen må jeg få minne om viktigheten av god servicehistorikk og oppfølging når man kjøper bruktbil. Feil vil alltid kunne oppstå på en bil - men det gjelder i alle fall å ta de forhåndsreglene man kan, mener Benny.


Dette er bunn 10-listen

Plassering

Bilmerke

Feil på

1.

MG / Rover

1 av 13

2.

Audi

1 av 27

3.

Mini

1 av 40

4.

Saab

1 av 40

5.

Vauxhall

1 av 41

6.

Peugeot

1 av 44

7.

BMW

1 av 45

8.

Renault

1 av 43

9.

Volkswagen

1 av 52

10.

Mitsubishi

1 av 59

God holdbarhet

Hva så med bilene i andre enden av skalaen?

Ikke helt overraskende kommer de to beste fra Japan. Helt i topp finner vi Honda som i mange år har markert seg som dyktige motorbyggere. De lager ikke bare gode og effektive motorer, holdbarheten er tydeligvis også god.

Toyota tar andreplassen her, mens svenskene kan glede seg over å finne Volvo på plass tre.

Noe har skjedd

De merkene som kanskje overrasker mest her er Jaguar og Land Rover. Tradisjonelt er vi ikke vant til å finne disse på oversikter over biler med minst feil. Men knallhard jobbing for å bedre kvaliteten, begynner tydeligvis å gi resultater.

Jaguar er på femteplass i denne oversikten, mens Land Rover (som inkluderer Range Rover) tar tiendeplassen. Etter at indiske Tata kjøpte både Jaguar og Land Rover fra Ford, har de lagt ned store ressurser i å lage bedre biler.

DIsse kommer best ut:

Plassering

Bilmerke

Feil på

1.

Honda

1 av 344

2.

Toyota

1 av 171

3.

Mercedes

1 av 119

4.

Volvo

1 av 111

5.

Jaguar

1 av 103

6.

Lexus

1 av 101

7.

Fiat

1 av 85

8.

Ford

1 av 80

9.

Nissan

1 av 76

10.

Land Rover

1 av 72

Les også: Sommerdekk – her er årets testvinnere