- Disse bilene kan være rene dødsfeller

Brooms bilekspert advarer mot de små elbilene.

Kewet Buddy
Kewet Buddy

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Iren spør:

Jeg lurer på om du kan si noe om sikkerheten på de små elbilene, så som Think og Buddy. Vi har en tid tenkt på å anskaffe en slik som bil nummer to. Det er da snakk om kjøring til og fra barnehagen og butikken og aldri noen langturer. En voksen og ett barn i bilen.

Jeg skulle så gjerne gjort denne kjøringen så miljøvennlig som mulig og har derfor sett på elbil som et godt alternativ i stedet for en annen vanlig småbil men har fått flere advarsler om at sikkerheten i disse bilene ikke er god nok. Kan du si litt mer om det og hva du anbefaler å gjøre? Hilsen fra Iren i Trondheim.

LES OGSÅ: Her er de minst sikre nybilene

Benny svarer:

Hei Iren. Skjønner at du er litt skeptisk til dette og det har du all grunn til å være. Disse bilene burde etter min mening ikke vært på veiene i det hele tatt. Både bransjen og de aller fleste bilkundene har stort fokus på sikkerhet - og så slipper vi ut biler som dette som kan være de rene dødsfellene på veien. Attpåtil ofte med unger i passasjersetet. Galskap, spør du meg.

Årsaken til at de minste elbilene i det hele tatt er tilatt i bruk er at de er registrert som tunge motorsykler. Derfor er det andre krav til typegodkjenning. De mangler det mest grunnleggende av sikkerhetstutstyr, både passivt og aktivt.

Heldigvis er nok disse bilene en mellomløsning. Ordentlige og langt mer solide biler er på vei. Til de er på plass vil jeg klart anbefale å styre unna "motorsykkel-elbilene".

SE OGSÅ: Tidenes verste krasjtest

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her